KARRIERE

Lawson kutter i staben

ERP-leverandøren sier opp fem prosent av de ansatte.

3. juni 2010 - 10:29

Lawson, verdens femte største leverandør av ERP-forretningssystemer, har besluttet å si opp inntil fem prosent av staben.

De gjennomførte lignende kutt i fjor, og har nå rundt 3.600 ansatte på lønningslistene. De nye nedskjæringene vil berøre mellom 150 og 200 personer, ifølge en pressemelding.

Lawson ble store da de slukte svenske Intentia sommeren 2005, og en stor del av selskapets konsulentvirksomhet befinner seg i Sverige. Det svenske kontoret består av drøyt 600 ansatte.

I Norge har Lawson rundt 130 ansatte, ifølge selskapet nettsider. Dette er imidlertid gamle tall og gjenspeiler situasjonen for ett års tid siden. Den norske virksomheten er senere blitt redusert til rundt 70 ansatte.

Lawson opplyser at nedskjæringene særlig vil ramme forretningsområdet M3 Enterprise Management System i Europa, USA og Manila. M3 er hovedsaklig rettet mot markeder som produksjon, varehandel, distribusjon og logistikk.

Det er ennå ikke klart hvordan den nordiske organisasjonen blir påvirket av den nye kuttrunden.

- De personene som blir berørt vil få beskjed fra midten av juni og fremover, sier Lawsons nordiske markedssjef Charlotte Darth til IDG.se.

Norgessjef Einar Broch er for tiden på ferie, får digi.no oppgitt. På sentralbordet blir vi henvist til markedssjef Espen Andersen.

- Vi vet egentlig ikke mer enn det Lawson har meddelt i pressemeldingen. Alt er mer globalt styrt enn tidligere, sier Andersen til digi.no.

Utviklingen fra 130 ansatte og ned til dagens 70 har foregått gradvis, og mye av arbeidet har blitt overtatt av selskapets partnerapparat, opplyser han.

- Hvordan vil du beskrive ERP-markedet i Norge for tiden?

- Det har jo vært en periode gjennom finanskrisen hvor det har vært en del avventende holdning. En del prosjekter har vært utsatt. Men nå ser vi absolutt tendenser til at ting har løsnet. En del kunder har kommet ned fra gjerdet, sier markedssjefen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.