LCD-skjerm med ekstrem oppløsning

ViewSonic har endelig lansert selskapets svært høyoppløselige LCD-skjerm, VP2290b, på det europeiske markedet.

ViewSonic lanserte i forbindelse med CeBIT-messen i våres en LCD-skjerm, VP2290b, med en oppløsning på opptil 3840 x 2400 punkter (QUXGA) i widescreen-format. Skjermen ble tidligere i år lansert i USA, men på grunn av lav produksjon har den til nå ikke vært tilgjengelig i Europa.

    Les også:

Ifølge ViewSonic er VP2290b fortsatt den LCD-skjermen i verden som har størst oppløsning*. Nå kommer skjermen på markedet i Norge. Skjermen har en diagonal størrelse på 56,38 cm og gjør det mulig å se to hele A4-sider samtidig. Pikseltettheten er på 204 piksler per tomme.

Skjermen har et kontrastforhold på 400:1 og 170 graders horisontal og vertikal synsvinkel. Den skal være overflatebehandlet for å unngå gjenskinn - uansett lysforhold, og er ifølge ViewSonic den eneste LCD-skjermen som er tilpasse den globale MDTV-standarden ITU 709.

VP2290b er ifølge ViewSonic først og fremst aktuell for det profesjonelle markedet, noe prisen - 59.500 kroner pluss mva. - også tyder på. Typiske bruksområder skal være medisinsk forskning, teknisk design, analyse av satellittbilder, filmredigering og restaurering av foto.

*I ettertid er redaksjonen blitt gjort oppmerksom på at ViewSonic slett ikke er først ute med en LCD-skjerm med så høy oppløsning. IBM T221, som skal ha vært på markedet i Norge i over ett år, har tilsvarende spesifikasjoner som ViewSonic-skjermen. Prisen er i noen tilfeller også lavere.