LCD-skjermene har fått overtak

Salget av LCD-skjermer har passert salget av vanlige CRT-skjermer i Europa, viser foreløpig tall for andre kvartal i år.

Salget av LCD-skjermer har passert salget av vanlige CRT-skjermer i Europa, viser foreløpig tall for andre kvartal i år.

Foreløpig data i DisplayCast-rapporten fra analyseselskapet Meko, viser at det i andre kvartal i år er blitt solgt flere LCD-skjermen enn CRT-skjermer i Europa. Dette skriver britiske Computer Shopper.

Tallene overrasker noe siden mangel på spesielt 15-tommer skjermer har drevet prisen på slike skjermer oppover. Det totale markedet for separate dataskjermer hadde lavere vekst i andre kvartal i år enn forventet, noe som blant annet skyldes økt omsetning av bærbare PC-er.

    Les også:

Meko forventer at LCD-salget stadig vil ta vil ta nye markedsandeler, men mangelen på 15-tommers skjermer vil gjøre vekstraten lav.

- Innen begynnelsen av 2005 vil LCD-skjermer stå for mer enn tre firedeler av av markedet, sier Bob Raikes, sjef for Meko, til Computer Shopper.

- Veksten avhenger dog av at produsentene greier å øke produktene ved de nye generasjonene av fabrikker. Dette har til nå ikke vært enkelt pg dette er den ene faktoren som har gjort det mulig for skjermprodusentene å øke prisene på skjermer med visse størrelser.

Den største leverandøren av LCD-skjermer i andre kvartal i år var Samsung med 959.000 skjermer. Deretter følger Dell med 707.000 skjermer, HP med 691.000 skjermer, LG med 541.000 skjermer og Philips med 476.000 skjermer.

Til toppen