BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ledende Linux-grupper slår seg sammen

To av de ledende organisasjonene som jobber for utviklingen av Linux, skal nå forene innsatsen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. jan. 2007 - 10:38

Linux-forkjemperne Open Source Development Labs (OSDL) og Free Standards Group (FSG) annonserte i går at de har blitt enige om å slå seg sammen og danne The Linux Foundation.

Den nye organisasjonen skriver i en pressemelding at den skal sørge for raskere vekst i bruken av Linux ved å tilby et omfattende sett med tjenester som effektivt skal konkurrere med lukkede plattformer.

"Platina-medlemmene" av Linux Foundation er Fujitsu, Hitachi, HP, IBM, Intel, NEC, Novell og Oracle. I tillegg er alle de større Linux-selskapene med, samt en rekke fellesskapsgrupper, universiteter og sluttbrukere.

Organisasjonen skal ledes av Jim Zemlin, som har vært administrerende direktør i Free Standards Group.

- Databehandling nærmer seg en verden som domineres av to plattformer: Linux og Windows. Mens Windows har fått en del ensartethet fordi den er blitt administrert at ett selskap, tilbyr Linux valgfrihet, brukertilpasning og fleksibilitet uten å tvinge kundene til å bli låst til én leverandør. The Linux Foundation bidrar til det neste trinnet i Linux-veksten ved å organisere ulike selskaper og kundekretser for å fremme, sikre og standardisere Linux, sier Zemlin i en pressemelding.

The Linux Foundation skal fungere som en nøytral talsperson i et Linux-marked med mye konkurranse mellom selskapene. Organisasjonen skal sikre at arbeidet som gjøres i forbindelse med Linux-kjernen av blant annet Linus Torvalds fortsatt forblir uavhengig.

Når det gjelder standardiseringen, mener den nye organisasjonen at en plattform ikke er sterkere enn applikasjonene som støtter den. Organisasjonen vil derfor tilby standardiseringstjenester og support som skal gjøre Linux til en attraktiv plattform å utvikle til. Tiltakene inkluderer dagens Linux Standard Base og Linux Developer Network.

Før sammenslåingen trer i kraft, skal den ratifiseres av de to organisasjonenes respektive medlemmer. Derfor vil ikke sammenslåingen bli endelig gjennomført før tidlig i februar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.