Leder for IT-sikring i USA trekker seg

Georg W. Bush mister sin nasjonale datasikkerheten-sjef. Amit Yoran sier opp i frustrasjon.

Amit Yoran, som tidligere jobbet som programvaretoppsjef i sikkerhetsselskapet Symantec, leverte sin oppsigelse som direktør i innenriks sikkerhetsdepartementet med en dags varsel, skriver Associated Press.

Yoran skal ifølge lobbyister de siste månedene i private samtaler ha uttrykt frustrasjon over regjeringens manglende fokus på datasikkerhet.

Yoran sa på fredag at «tiden nå er inne til å gå for andre muligheter». Det er imidlertid uklart hva han vil gjøre framover. Yorans stedsfortreder blir Donal A. «Andy» Purdy, som tidligere har jobbet som rådgiver på data sikkerhetsspørsmål i den amerikanske presidentboligen, White House.

Som data sikkerhetssjef, var Yoran og hans departement ansvarlig for et 80 millioner dollar budsjett med 60 ansatte som skulle gi innspill til Bush sikkerhetsprogram: «Nasjonal strategi for sikker data», med en rekke forslag på beskyttelse av datanettverkene.

Teknologiindustrien og enkelte lovgivere har uten helle de siste månedene presset på for å fremme Yorans posisjon, for mer autoritet og penger i fremtidige aktiviteter.

Mange frykter nå at Yorans avgang er nok et tilbakesteg i arbeidet for å bekytte den nasjonale sikkerhet på data infrastruktur.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.