RESULTATERFINANS

Ledere som har 'gått på trynet' er attraktive

I Norge er vi ikke så flinke til å verdsette den erfaringen man faktisk får med seg når man som bedriftsleder opplever å levere elendige resultater. Sannsynligheten for at man gjør samme feilen igjen er heller liten, mener direktør og hodejeger Truls Mo i Futurestep.

Therese Werenskiold
26. jan. 2001 - 09:55
digitodayUlf Dahlsten
Les denne saken her: Blodbad i Icon, toppsjef går

Futurestep Norge ASTruls Mo

Kravene til toppledere blir stadig høyere, og i snitt sitter næringslivstoppene kortere i stillingene sine nå enn de gjorde for noen år siden. Dette er både frivillig og ufrivillig, mener Mo.

- Kravene til endringsvilje og tålmodighet når det gjelder resultater er endret - alt skjer i et raskere tempo nå. Derfor sitter også ofte lederne i stillingene sine i kortere perioder.

De lederne som går av kan fortsatt være attraktive på arbeidsmarkedet. Mo mener man må skille mellom de ulike årsakene til ledernes avgang.

- Generelt kan man si to ting. Dersom årsaken til avgangen er forankret i avdekking av ulovligheter, vil disse lederne ha vanskeligheter med å komme tilbake blant toppene i næringslivet. Ulovlige handlinger skaper mistillit i markedet. Når det gjelder dårlige resultater, er saken en helt annen, sier Mo til digitoday.no.

- Det er viktig å verdsette den kompetansen man får av å mislykkes. Man vil sannsynligvis ikke gjøre samme feil igjen. Man vil være svært grundig på de områdene man tidligere har feilet, sier han og bruker en flyulykke der kapteinen og personalet glemte å av-ise flyet før avgang som eksempel. - Denne kapteinen vil sannsynligvis være svært grundig med av-isingen i fremtiden.

- Lærdommen man får ved å gå på trynet har god verdi, og vi har en liten tradisjon her i Norge på å verdsette denne erfaringen og kunnskapen.

Mo understreker viktigheten av at lederne ved neste korsvei beviser at de faktisk har lært noe av feilene. - Vi er opptatt av å avdekke forutsetningene for at samme feilen ikke vil gjenta seg, sier han og legger til at ledere som slutter etter uenighet med styret om videre veivalg også får med seg erfaringer de kan vokse på.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra