RESULTATERFINANS

Lederfall i Software Innovation

Sparker direktør for å vokse i sitt viktigste vekstmarked.

2. sep. 2011 - 08:24

Software Innovation kvitter seg med Peter Perregaard, som har vært direktør for virksomheten i Danmark de siste fire årene.

I likhet med sin forgjenger må Perregaard gå som følge av ikke tilfredstillende resultater.

Danmark er det viktigste markedet innen offentlig sektor for det norske programvarehuset, som er blant Nordens største aktører innen dokumentstyring og informasjonshåndtering.

Tar grep i Danmark: konsernsjef Halvor Walla i Software Innovation Products.
Tar grep i Danmark: konsernsjef Halvor Walla i Software Innovation Products.

- Det heter seg at styret og daglig leder har kommet til enighet om å skille lag. Perregaard fratrer med en gang, sier konserndirektør i Software Innovation Products, Halvor Walla til digi.no.

Han sier det ikke ligger noen dramatikk i dette. Ifølge Walla har selskapet opplevd mye positivt i Danmark den siste tiden.

Taper penger i Danmark

I praksis skyldes lederfallet store, uinnfridde ambisjoner. Etter flere problemprosjekter i Danmark noen år tilbake, har det gått bedre, men butikken er fremdeles ikke lønnsom.

- Software Innovation har hatt god vekst, men vi skulle gjerne sett at de danske resultatene var noe sterkere. I Danmark har vi marginalt svak lønnsomhet, den er rett under null, sier Halvor Walla.

Danmark med sine store offentlige digitaliseringsprosjekter oppfattes imidlertid som et marked med et digert potensial. Rett under null ikke holder ikke.

- Dansk offentlig sektor er i front på digitalisering. De ligger et hakk for Norge, og Danmark er derfor et svært viktig marked for oss. Vi ønsker å vokse å bli solid lønnsomme der, sier Walla.

I en overgangsperiode vil konserndirektøren overta rollen som Peter Perregaard hadde.

- Jeg kommer nok til å være i den rollen, ikke på langt sikt, men i første omgang ut året. Vi skal gjennom en prosess i høst for å utforme en strategi for den danske virksomheten vår. Deretter skal vi rekruttere en ny leder, sier han.

Av rundt 300 ansatte totalt, har det norske programvareselskapet en avdeling i Danmark som teller 60 personer. Foruten salg, leveranse og support driver de også med utvikling, knyttet opp mot de offentlige digitaliseringsprosjektene i landet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.