KARRIERE

Lederflukt fra ARK Cinet

IT-selskapet Ark Cinets konsulentmiljø blir betydelig skadet ved at flere konsulenter og mellomledere i Cinet går i samlet flokk.

Therese Werenskiold
4. juni 1999 - 11:29

Ark Cinet er midt i en nedbemanningsprosess etter at selskapet varslet om salgssvikt og for høye kostnader tidligere i år. Cinet var på vei mot et betydelig underskudd på årsbasis hvis ikke hestekuren var blitt innført, opplyser konsernsjef i ARK, Jan Erik Standahl, til Dagens Næringsliv.

Overfor digi.no ønsker ikke Standahl idag å gå ut med noen oversikt over hvor mange som slutter i Cinet.

- Det kommer til å gå bra når vi er ferdige med omstillingsprosessen vi nå er inne i, sier han til digi.no.

- Det er mange som har sluttet, men det er også mye som blir bygget. Blant annet et nytt programvareselskap. Samtidig skal all konsulentvirksomheten samles, slik at vi blir sterkere på dette.

Standahl mener utbryterne lenge i det stille har planlagt å etablere konkurrerende virksomhet.

- Jeg føler de har gått bak ryggen min. Dette liker jeg veldig dårlig. Det har noe med forretningsmoral og etikk å gjøre, sier han til Dagens Næringsliv.

Han opplyser at 11 konsulenter i Ark Cinet i Oslo har levert inn oppsigelse. Disse er knyttet til den såkalte Symfoni-gruppen, som utvikler et kunnskapsforvaltningssystem.

Også i Brummundal opplever Cinet medarbeiderflukt. Ifølge Computerworld har 15 av 50 ansatte sagt opp for å danne driftsselskapet Effekt.

- 30 prosent av de ansatte er nå i ferd med å slutte. Det er status per første juni, sier regionsdirektør Ole Vinje til Computerworld.

De tre sjefene som slutter ved avdelingen er salgssjef Olav Nordengen, avdelingsleder for programvare Werner Andersen og teknisk sjef Baard Mühlbradt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.