KARRIERE

Lederflukt fra Baidu

Kinesisk søkemotor kan være i trøbbel.

18. jan. 2010 - 14:02

Den kinesiske søkemotoren Baidu opplyser at selskapets teknologidirektør Li Yinan går av. Han skal ha sagt opp sin stilling av personlige årsaker.

Nyheten kommer bare ti dager etter at en annen toppleder i søkemotoren sa opp. Også den gangen ble personlige årsaker oppgitt som grunn.

Lederflukt er aldri et godt tegn for noe selskap, og langt når mindre når avgangene ikke blir forklart nærmere. Det skaper spekulasjoner om hva som egentlig har skjedd.

Enkelte analytikere mener avgangene kan skyldes en trøblete overgang til et nytt annonsesystem kalt Phoenix Next, ifølge Wall Street Journal (WSJ).

Det nye annonsesystemet ble lansert april i fjor, delvis som følge av kritikk av den kinesiske søkemotorens problemer med å skille annonser fra organiske søkeresultater, skriver avisen.

Baidu er Kinas uten sammenligning største søkemotor med en markedsandel på over 60 prosent. Tjenesten har 7000 ansatte og er børsnotert i USA med en markedsverdi på 16,2 milliarder dollar, tilsvarende minst 90 milliarder norske kroner.

Kina er samtidig eneste land der Google ikke har lykkes med å bli størst. Her har søkegiganten måtte nøye seg med andreplass med anslagsvis 20-30 prosent av markedet.

Google varslet i forrige uke at de vurderer å trekke seg ut av Kina etter at de og kinesiske menneskerettighetsaktivister ble utsatt for målrettede hackerangrep.

- Den nyheten kom som en hyggelig overraskelse på Baidu, sier analytiker Jin Yoon i Nomura Securities til WSJ.

I kjølvannet av Googles trussel om å forlate det folkeriket landet ble Baidu i forrige uke utsatt for hacking av en gruppe som kaller seg «Iranian Cyber Army», ifølge BBC.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.