KARRIERE

Lederflukt fra Microsoft

I forrige uke sluttet Nathan Myhrvold, Microsofts mangeårige utviklingsdirektør. I går ble det kjent at også internettkapasiteten John Ludwig går ut i "permisjon".

Einar Ryvarden
9. juni 1999 - 11:21

Microsoft insisterer det ikke er noen trend, men i løpet av en uke har to toppledere i Microsoft gått ut i permisjon. I forrige uke, gikk Nathan Myhrvold, utviklingsdirektør og opphavsmannen til en rekke viktige Microsoft-produkter, ut i en permisjon.

Foreløpig har skal Myhrvold være borte i et år, men rykter hevder at Myhrvold egentlig har sagt opp.

I går ble det kjent at John Ludwig forsvinner. Microsoft hevder at Ludwig bare går ut i tre måneder lang permisjon, men ifølge Seattle Times regner han ikke med å komme tilbake. I en e-post til avisen sier Ludwig at han vil tilbringe mer tid sammen med sin familie og "vurdere nye muligheter".

Ludwig er en sentral leder i Microsoft - etter at selskapet nylig ble omorganisert i fire nye divisjoner, fikk Ludwig ansvaret for den meget viktige Konsument- og E-handelsdivisjonene. Tidligere har Ludwig ledet store deler av Microsoft fremstøt på Internett, han regnes som hovedarkitekten bak Internet Explorer, noe som senere gav han roret til Microsoft Network og Outlook.

Gruppe-sjef Pete Higgins er også ute i permisjon, men det finnes eksempler på at en permisjon er en permisjon - senior vice president Brad Silverberg har kommet tilbake til Microsoft på halvtid etter å ha vært borte i to år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.