Lederflukt fra NetCom

Juridisk direktør Stein Ove S. Gordner, organisasjon- og personaldirektør Torill Gråberg, informasjonsdirektør Per Bjørkum og markedsdirektør Mikal Rohde har sagt opp sine stillinger i NetCom.

Juridisk direktør Stein Ove S. Gordner, organisasjon- og personaldirektør Torill Gråberg, informasjonsdirektør Per Bjørkum og markedsdirektør Mikal Rohde har sagt opp sine stillinger i NetCom.

Stein Ove S. Gordner og Torill Gråberg slutter i NetCom for å starte opp et eget Internett-selskap. Etter det digi.no forstår har de to fått med seg flere sterke folk til å lage et e-handelsselskap som skal være på lufta før jul i år. Kapitalsituasjonen for det nye selskapet er etter det digi.no erfarer ennå ikke avklart, men de nødvendige midler "er innenfor rekkevidde", ifølge kilder som skal begynne i e-handelsfirmaet.

Informasjonsdirektør Per Bjørkum i NetCom slutter i selskapet for å bli partner i informasjonskonsulentfirmaet CGI Monsen.

- Jeg sa opp i februar og begynner i CGI Monsen om en måneds tid, forteller Bjørkum til digi.no.

Han blir én av fire partnere i CGI Monsen, som er et USA-eid medierådgivningsfirma med 24 ansatte i Norge.

- Selskapet er vel nummer tre eller fire i sin bransje i Norge målt i omsetning. Jeg begynner der fordi de sitter på endel store og krevende kunder - kunder som har en vesentlig innflytelse på det norske næringsliv. Jeg synes dessuten det er på tide å søke seg til nye oppgaver, derfor passet dette fint akkurat nå, forteller Bjørkum.

digi.no har ikke lykkes å få tak i Mikal Rohde, men etter det vi forstår skal han begynne i et annet teleselskap. digi.no kommer tilbake med mer informasjon om Rohdes fremtidsplaner i løpet av dagen.

Som følge av lederflukten fra NetCom har selskapets toppsjef, Terje Christoffersen, i dag sendt ut en melding til Oslo Børs med oversikt over selskapets nye ledergruppe.

Der går det frem at NetCom skal intensivere satsingen mot bedriftsmarkedet og oppretter derfor en egen sjef for den nye avdelingen "Bedriftssalg". Olav Madland (37), nåværende salgsdirektør i Alcatel, er headhuntet til stillingen. Den øvrige del av salgs- og markedsorganisasjonen vil bli ledet direkte av administrerende direktør Terje Christoffersen himself.

Dagens avdelinger "samfunnskontakt", "pressekontakt", "regulatorisk arbeid", "juridisk avdeling", "personalavdeling" og "sikkerhetsavdeling" skal dessuten samles under én fellesparaply; "Organisasjon og samfunnskontakt" - under ledelse av direktør August Baumann, i dag assisterende produktsjef i NetCom.

Dermed blir NetComs ledergruppe seende slik ut:

  • Administrerende direktør, Terje Christoffersen (som også får ansvaret for massesalg og marketing)
  • Organisasjon og samfunnskontakt, August Baumann
  • Finans- og økonomi, Gunnar Gjørtz
  • Bedriftssalg, Olav Madland
  • Produkt og strategi, Bjørn Erik Reinseth
  • Telenett, Bjørn Egil Jensen
  • IT, Harald K. Næss
  • Internett, Haakon Klæbo
Til toppen