Lederflukt i Geelmuyden.Kiese

Morten Woldsdal sa onsdag opp stillingen som daglig leder for den norske delen av informasjonsrådgivningsfirmaet Geelmuyden.Kise. Fire andre i GKs ledergruppe slutter som en konsekvens av Woldsdals oppsigelse, inkludert tidligere Apple-sjef Tom Hauge.

  • Juss og samfunn

Det er ikke hvem som helst som nå takker for seg i Geelmuyden. Kiese: Rune Brynhildsen, Henning Cook, Jan Erik Fåne og Tom Hauge er de fire i ledergruppen som følger med Morten Woldsdal ut GKs kontordører på Lysaker i Oslo.

Brynhildsen, godt kjent som TV3-vert under Rosenborgs bravader i Champions League, har mellom annet vært fagansvarlig for GKs mediekontaktbase og krisebase, Cook har hatt ansvaret for selskapets visuelle rådgivning, eks Apple-sjef Tom Hauge har vært ansvarlig for digital kommunikasjon, mens tidligere FrP-broiler Jan Erik Fåne har vært fagansvarlig for myndighetskontakt og offentlig kommunikasjon.

Tom Hauge, som har vært ansatt i GKs avdeling for nye medier og vært med på å dra i gang et joint venture med svenske Spray, ønsker ikke å kommentere sin korte karriere i GK-systemet (begynte i mai 1997). Han bekrefter imidlertid overfor digi.no at Woldsdals oppsigelse var den utløsende faktoren til at de fire i GKs ledergruppe fulgte etter med sine oppsigelser.

Morten Woldsdal opplyser til digi.no at han formelt sa opp onsdag, og at hans siste arbeidsdag i GK er i morgen, fredag 27. februar.

- Ligger det noen form for konflikt bak din avgang, Woldsdal?

- Som vi har sagt i pressemeldingen ligger det ikke noen konflikt i dette, men mer en erkjennelse av en situasjon.

- Og hvor lenge har denne "situasjonen" vært identifiserbar?

- Dette er nok en erkjennelse som har bygget seg opp over noen måneder. Jeg har lyst til å lede, det kan jeg ikke gjøre i Geelmuyden Kiese, da må jeg finne meg et annet selskap.

Woldsdal svarer bekreftende på spørsmålet om de fem som nå slutter sammen vil se seg om etter et nytt arbeidssted.

- Vi vil enten lage vårt eget selskap, eller sammen gå inn i et annet selskap, sier han.

Den avtroppende GK-lederen avviser imidlertid at han og hans fire kolleger slutter i GK på grunn av at selskapet valgte å dele ut noe mindre bonus etter 1997 enn det som var forventet.

- Det er vel ingen som er happy med at bonusen blir lavere enn forventet, men den saken var vi ferdige med for et par uker siden. Det hadde overhodet ikke noe å si for min avgang, sier Woldsdal, som slett ikke er sikker på hva fremtiden vil bringe.

- Jeg har fått noen telefoner i dag, men sagt at de kan ringe meg på mandagen, da har jeg god tid, avslutter han.

Morten Woldsdal sitter med omlag fire prosent av aksjene i Geelmuyden Kiese. Disse aksjene må nå selges internt i selskapet til kostpris. Også de fire andre som slutter må legge igjen aksjer tilsvarende omtrent fire prosent av aksjekapitalen totalt.

Daglig leder Hans Geelmuyden i Geelmuyden.Kise Gruppen AS synes det er trist at de fem medarbeiderne nå forlater selskapet:

- De er alle dyktige kolleger som vi gjerne skulle hatt med oss videre. At noen slutter må man imidlertid være forberedt på i en kunnskapsbedrift. Særlig i gode tider, som nå. Men 97 prosent av medarbeiderne er jo tilbake i selskapet. Dermed er vår kunnskapsbase intakt, sier Geelmuyden i en pressmelding.

Geelmuyden.Kiese la i forrige uke fram solide regnskapstall for 1997. Selskapet hadde i fjor en omsetningsøkning på 50 prosent til 94,5 millioner kroner, og en resultatvekst på hele 169 prosent til 6,2 millioner kroner.

Til toppen