Lederrokering i Creuna

Svein Stavelin og Martin Hauges webselskap omorganiserer den danske avdelingen.

Svein Stavelin og Martin Hauges webselskap omorganiserer den danske avdelingen.

Det nordiske webselskapet Creuna ble startet av IT-kjendisene Svein Stavelin og Martin Hauge. Nå foretar selskapet endringer i ledelsen.

    Les også:

Creuna ble i sin tid startet av de norske IT-kjendisene Svein Stavelin og Martin Hauge. Stavelin ledet konsulentdelen av det som i dag heter Ementor, mens Hauge startet opp et selskap som gikk inn i det svenske konsulentselskapet Adcore.

Da Adcore møtte veggen kjøpte Stavelin og Hauge restene, og fikk dermed raskt opp en nordisk organisasjon.

Ifølge danske Computerworld skal de to danske organisasjonene til selskapet slås sammen til en. Samtidig gjøres det omrokeringer i ledelsen. Salgsdirektøren i Danmark, Thomas Vejlemand, tar over som dansk sjef, samtidig som den gamle lederen i Danmark, Otto Andersen har valgt å trekke seg.

Det er samtidig klart at nordmannen Martin Hauge har trukket seg fra den danske ledelsen, men Hauge sitter altså fortsatt i konsernledelsen.

Hauge har vært arbeidende styreformann i Creuna Danmark i to år. Nå skal han bruke tiden på andre investeringer, og har startet opp et nytt dansk selskap innen beslutningsstøtte (business intelligence). Det skjer sammen ned norske Qliktech, skriver Computerworld i Danmark.

Creuna har slitt i motbakke de to siste årene. I fjor tapte selskapet 40 millioner kroner av en omsetning på 96 millioner kroner. Da stod den norske delen for mesteparten av tapet.

Creuna-sjef Svein Stavelin var ikke tilgjengelig for kommentar mandag.

Til toppen