Abonner
JUSS OG SAMFUNN

Lederskap og journalistikk skal gi Aftenposten-suksess

Schibsted omrokkerer internt og henter inn den rutinerte avismannen Sverre Amundsen (bildet) som erstatter for Terje Avner som sjef for Aftenpostens multimediesatsing. Han skal prøve å få sving på en avis som ligger bak sine konkurrenter i Akersgata på nettet.

- Er du for gammel til å drive internettavis, Sverre Amundsen (46)?

- Jeg tror ikke det. Det handler om å utøve lederskap og drive med journalistikk, sier han til digitoday.no og medgir at man også må tilegne seg de nye medienes ekstraverdier hvis man skal få sving på det

Det er første gangen den hardbarka avismannen skal være med å styre en elektronisk avis. Han kommer fra en stilling som sjefredaktør for avis1, gratisavisen til Schibsted i østlandsområdet.

Tidligere har han blant annet vært ansatt i VG. Før han gikk til avis1 var han i flere år i Aftenpostens aftenutgave.

- Jeg har ikke vært annet enn en bruker av Internett. Deler av avis1 på papir blir lagt ut på nettet, men det er kun en tilleggstjeneste for folk som ikke har tilgang til avisa på papir, opplyser han.

Han sier de på mandag skal sette i gang prosessen med å finne en etterfølger etter at Amundsen ble spurt om han ville overta sjefstillingen til Terje Avner. Ifølge Kampanje.com skal Avner over i en stilling som utviklingsredaktør i Aftenposten.

Aftenposten.no har ikke figurert blant de øverste på Norsk Gallups Web-Topp, både Dagbladet, VG og Nettavisen ligger langt foran på intervju-undersøkelsen.


- Jeg tror på at dette er en langsiktig investering for meg. Jeg var på besøk i Interaktiv-redaksjonen i formiddag sammen med Einar Hanseid (sjefredaktør i Aftenposten - red.anm.), og reaksjonene var utelukkende positive, sier Amundsen som ikke vil komme med noen programerklæring før han starter.

Mot slutten av fjoråret ble det bestemt at Aftenposten skal skille ut sin egen multimedieavdeling og internettavis i et eget selskap. Dette skjedde til tross for store protester fra den lokale redaksjonsklubben. Amundsen sier at avgjørelsen om å bli sjefredaktør og multimediesjef ikke ble påvirket noe av avgjørelsen om å danne et eget aksjeselskap for de digitale virksomhetene.

Han vet ennå ikke når han skal starte i sin nye jobb.

Les også saken fra tidligere på fredag: avis1-redaktør blir sjef for Aftenpostens nettutgave

Les mer om: