Lederskifte i AMD etter 32 år med Sanders

Jerry Sanders har vært CEO i AMD siden starten i 1969. Han trekker seg til fordel for COO Hector de J. Ruiz, som kom til AMD fra Motorola.

Jerry Sanders har vært CEO i AMD siden starten i 1969. Han trekker seg til fordel for COO Hector de J. Ruiz, som kom til AMD fra Motorola.

Jerry Sanders var med på å grunnlegge AMD i 1969, og er den hittil eneste CEO selskapet har hatt. Han betraktes som en fargerik personlighet med sans for personlig luksus. Han fortsetter som styreformann ut 2003.

Det har gått mye opp og ned med AMD under Sanders' ledelse. ZDNet har regnet ut at selskapet tross alt har tjent 1,66 milliarder dollar de siste femten årene, hvorav 983 millioner dollar i 2000 alene. Til sammenlikning tjente Intel 1,4 milliarder dollar de to siste kvartalene.

De første årene på 1990-tallet så det ut som om AMDs dager var talte. Dets egen utfordrer til Intels Pentium, K5, var for dårlig. AMD satt igjen med en enorm investering i et nytt produksjonsanlegg, men ingen prosessor å lage. Sanders løste dilemmaet ved å kjøpe et lite selskap, NexGen, med en utmerket prosessordesign, og sørget for at folkene der fikk de beholde sin tilhørighet og sitt gode arbeidsmiljø. NexGen-investeringen førte til K6-familien og deretter Athlon-brikkene som i dag er selve fundamentet for AMDs optimisme, selv om selskapet igjen går med tap.

Les også

Den 64 år gamle Sanders etterfølges av den 56 år gamle Hector de J. Ruiz som har vært COO og president i AMD siden januar 2000. Ruiz kom fra stillingen som sjef for halvlederavdelingen i Motorola, der han arbeidet i 22 år. Ruiz er født i Mexico, men er utdannet og har arbeidet storparten av sitt voksne liv i Texas, der han har gode forbindelser til Bush-familien og sentrale verv innen organisasjoner for den spansktalende minoriteten.

Til toppen