Lederstillinger forblir ubesatt i Microsoft

Toppsjef Steve Ballmer vil heller at de viktigste produktsjefene rapporterer direkte.

Lederstillinger forblir ubesatt i Microsoft

Toppsjef Steve Ballmer vil heller at de viktigste produktsjefene rapporterer direkte.

Microsoft har forfremmet teknologiveteraner for å lede utviklingen og markedsføringen av sine mest sentrale produkter. Tre visepresidenter er forfremmet til president, mens én visepresident skal nå rapportere direkte til toppsjef Steve Ballmer i stedet for til en president.

I praksis betyr endringene at leddet mellom Ballmer og de ansvarlige for Microsofts nøkkelprodukter avskaffes, ved at to tomme lederstillinger fjernes.

To topplederavganger er nemlig den utløsende årsaken til forfremmelsene. Stephen Elop, som var president med ansvar for både Office og forretningsapplikasjoner som Dynamics, er nå toppsjef i Nokia. Robbie Bach, som er president med ansvar for både Windows Mobile og Xbox, skal pensjonere seg innen årsskiftet. Ingen av disse erstattes.

Elops tidligere ansvarsområder skal nå fordeles på Kurt DelBene og Kirill Tatarinov.

DelBene forfremmes fra visepresident til president, og får ansvar for alt rundt Office, Online Services, Sharepoint, Exchange og Lync (tidligere Office Communications Server). Tatarinov beholder sin rang som visepresident og sitt ansvar for Dynamics (forretningssystemer og verktøy for kunderelasjoner), men skal heretter rapportere direkte til Ballmer.

I meldingen fra Microsoft hylles DelBene for sin ledelse innen både utvikling og markedsføring av Office 2010, Online Services og Office Web Applications. Ifølge selskapet har Online Services over 40 millioner betalende abonnenter, mens Office Web Applications har 20 millioner brukere etter å ha vært tilgjengelig i 100 dager.

De to visepresidentene som rapporterte til Robbie Bach, beholder sine ansvarsområder når de forfremmes til presidenter, men rapporterer nå direkte til Ballmer.

Andy Lees, som har vært hos Microsoft i 20 år, og ledet mobilsatsingen siden februar 2008, er mannen bak Windows Phone 7, et operativsystem for mobiltelefoner som skal formelt lanseres 11. oktober, og som skal være Microsofts endelige utfordring til Apple iPhone og Google-plattformen Android.

Don Matrick ble hentet til Microsoft i 2007 for å lede avdelingen kalt «Interactive Entertainment Business». Han roses som ledende kraft i veksten til Xbox 360, med 42 millioner solgte enheter og mer enn 25 millioner brukere av nettjenesten Xbox Live. Han får æren for spillet Halo: Reach, og venter nå spent på lanseringen av Kinect. Som president får han fortsatt ansvar for denne satsingen, også alt som har med mobilspill å gjøre, men rapporterer altså til toppsjefen.

Til toppen