JUSS OG SAMFUNN

Ledig nyttårsaften 1999?

De fleste med respekt for seg selv, det være seg privatpersoner, kommuner eller nasjoner, har allerede i lang tid planlagt århundrets party. De mest populære stedene har derfor vært fullbooket i lang tid - så hva kan vi etternølere gjøre ?

Jan Perry Voldseth
14. jan. 1999 - 15:33
 
 

Alternativet er å sitte hjemme hvis du tilhører dem som tror at lørdag 1.januar 2000, vil bli århundrenes

"blåmandag" – ikke bare som følger av festligheter kvelden før, men også som et resultat av år 2000 problematikken – Y2K – som du aldri rakk å ta alvorlig.

Inntar du derimot en mer fatalistisk holdning, og er innstilt på eventuelt å treffe nye mennesker, har du fortsatt mange muligheter. Som et resultat av surfing på nettet, dumpet jeg forleden dag over en webside dedikert til formålet.

En linkfarm (se relatert peker "År 2000 Party" i margen til høyre) som åpner muligheter verden over, for deg som ennå ikke har noen planer og som mener bestemt at kredittkortet også virker dagen etter at du sjekker ut. Her er noe for enhver smak – og lommebok.

Etter sterkt å ha vurdert bruken av cirka 3.000 kroner på Bath Ball 2000 – i det georgianske Bath i England – hvor jeg "sammen med 8000 av de rette menneskene, hvor ingen kostnader vil bli spart ", loves et "party of a lifetime" dropper jeg tanken.

Storbritannia er jo en øy, og skulle alle verdens flyselskap oppleve Y2K-problemer de påfølgende dagene, hvordan skal jeg da komme meg hjem ?

Med bena derfor godt plantet på bakken er valget enkelt – jeg vil leke tsar.

I tradisjonell ånd loves det her å gjenskape tiden fra den gang tsarene feiret nyttår. I samarbeid med et fransk cateringselskap har selskapet Destination Services Russia planlagt å arrangere nyttårsball i Catherine's Palace, St. Petersburg . I autentisk atmosfære og med pomp og prakt, kan man gå det nye årtusen i møte.

Så da gjenstår bare følgende "lille" problem – hvordan kan man melde seg på, og hva skal dette koste ?

Nei, se dét sier reklamen ingen ting om.

Et nytt Y2K problem?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.