JUSS OG SAMFUNN

Lege-nett med internasjonal suksess

Et amerikansk web-sted har gitt fødselsleger og gynekologer verden over et felles treffpunkt.

Eirik Rossen
13. jan. 1997 - 13:00

ObGyn.net ble opprettet i oktober i fjor. De første 60 driftsdagene kom det over 300.000 forespørsler, og det ble etablert et eget kontaktnett i over 20 land.

Daglig leder i ObGyn.net, Roberta Speyer, sier at tilbudet omfatter mange av de samme ressursene man kan vente å finne på en vanlige konferanse blant leger. ObGyn.net inneholder materiale om nye framgangsmåter, et internasjonalt kontaktnett, materiale om forskningsprosjekter, tidsskriftartikler, materiale om juridiske forhold med mer.

Det er videre pekere til internasjonale ressurser og flere diskusjonsfora.

Ingen nordmann er med i den internasjonale kontaktlisten. Den svenske kontaktpersonen, lege Ingemar Joelsson, har derimot vært med fra starten.

– Jeg antar at man i Austin, Texas, kjente til arbeidet mitt med å legge ut medisinsk informasjon på CD-ROM og at jeg hadde begynt å arbeide med en internett-tjeneste.

Joelsson forteller at han som svensk lege overhodet ikke har noen nytte av ObGyn.net.

– Men jeg synes det er imponerende å se hvordan ObGyn.net har vokst fram på kort tid. De har et godt grep om den tekniske utviklingen, de har samlet inn mange sponsormidler og oppnådd bred internasjonal aksept. Av nordiske bidrag har jeg bare merket meg én svensk gynekolog som har engasjert seg i diskusjoner med amerikanerne. Jeg har prøvd et par ganger, men jeg er kommet fram til at vi har altfor ulike referanserammer i Skandinavia i forhold til det man har i USA.

På spørsmål om hvorvidt norske gynekologer burde melde seg som lokal representant for ObGyn.net, sier Joelsson at det er bra for datateknisk-interesserte leger å følge utviklingen.

– Både legemiddelselskaper og spesialistforeninger kommer til å opprette web-steder innen kort tid. Det finnes allerede mange web-steder og diskusjonslister for leger. Det er bare å søke på nettet! Jeg følger ikke spesielt med på noe særskilt web-sted, men tar ideer her og der, sier Joelsson.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.