JUSS OG SAMFUNN

- Legg ned papiravisen nå

Netscape-gründer Marc Andreessen mener avisbransjen må lære av prosessor-giganten Intel.

Netscape-gründer har en klar oppskrift for hva han ville gjort hvis han var sjef for en av verdens mest annerkjente avis, New York Times.
Netscape-gründer har en klar oppskrift for hva han ville gjort hvis han var sjef for en av verdens mest annerkjente avis, New York Times.
31. okt. 2008 - 07:51

Få mennesker har sitt navn knyttet så tett opp mot internett som Netscape-gründer Marc Andreessen.

Etter Netscape har han startet flere IT-selskaper, og tjent gode penger på blant annet å selge selskapet Opsware til HP for 1,6 milliarder dollar.

Han er også en «angel» investor som blant annet har vært med på å finansiere Digg og Twitter.

Mannen er heller ikke redd for å si hva han mener om ledelse i klartekst. På sin blogg skrev han i juni 2007 en oppskrift på hvordan et IT-selskap skal ryddes. Ett av punktene på listen var å sparke en tredjedel med en gang.

Nå er det papiravisene som får gjennomgå.

- Legg den papiravisen nå, sier Andreessen i et intervju med New York Times.

Ironisk nok er ikke artikkelen tilgjengelig på nett, så Journalism.co.uk har sitert artikkelen så essensen er tilgjengelig på nett.

Andreessen argumenterer for at papiravisene allerede er døde, og at det er priset inn i selskapenes aksjekurser. Han mener derfor at de ville tjent på å legge ned papiravisene snarest, og viser til hvordan prosessorgiganten Intel gikk fra å stå i en kritisk situasjon til å bli verdens dominerende prosessorselskap.

Intel ble utkonkurrert av japanske selskaper på minnebrikker i 1985, og den gangen var det selskapets største og viktigste forretningsområde. Intel innså at de ikke ville klare å konkurrere i det markedet, så de trakk seg ut og fokuserte på prosessorer istedenfor.

Det er den offensive strategien Andreessen mener papiravisene også må følge.

- Og tenk det, da er du et internettselskap, sier Andreessen til New York Times.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.