BEDRIFTSTEKNOLOGI

Legg webserveren i ei fyrstikkeske...

En gruppe teknikere ved Stanford University har satt sammen det de hevder er verdens minste webserver. Maskinen, som kjører standard RedHat 5.2 Linux, er på størrelse med ei fyrstikkeske...

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. jan. 1999 - 15:00

Webserveren som er satt sammen ved Wearables Lab ved Stanford University i USA, består av en såkalt DIMM-PC fra tyske Jumptec, RedHat 5.2 Linux samt et par kontakter for tilkobling til resten av verden.

PC som hevdes å være verdens minste webserver - på størrelse med en fyrstikkeske.
PC som hevdes å være verdens minste webserver - på størrelse med en fyrstikkeske.

DIMM-PC-en består stort sett av en 66 MHz AMD 486SX-prosessor med 16 MB RAM og 16 MB flash-ROM. Flash-ROM-en er stor nok til å romme en fungerende utgave av Linux inkludert HTTP-daemonen som driver webserveren.

Maskinen er koblet til Internet via PLIP (Parallel Line Intenet Protocol) som utnytter parallellporten til DIMM-PC-en. Denne greier foreløpig å overføre omtrent 27 kilobytes per sekund, men hastigheten skal kunne økes betydelig ved å gjøre en liten programmeringsjobb.

Hele maskinen, hvis man ikke regner med kontakter og strømforsyning, måler omtrent 6,75 cm ganger 4,25 cm ganger 0,63 cm. Dette er litt større enn en fyrstikkeske, selv om tykkelsen er betydelig mindre.

Prisen for hele maskinen er oppgitt til å være omtrent 440 dollar.

Webserveren driver nå nettstedet til Wearables Lab. Her finner du også mer informasjon om prosjektet. Peker til nettstedet finner du i spalten til høyre eller nedenfor denne artikkelen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.