Legger «big data» til rette for mobil

IBM Content Navigator lover felles plattform for tilgang, samhandling og analyse.

Legger «big data» til rette for mobil
IBM integrerer søk, tilgang og analyse i en felles plattform, som automatisk tilpasser brukergrensesnittet til mobile enheter, som denne Apple iPad. Bilde: IBM

IBM lanserte i går et verktøy som skal forenkle og forbedre ansattes tilgang til informasjon, samhandling og analyse, uavhengig av om de bruker pc, smartmobil eller nettbrett.

IBM Content Navigator bygger på standarder som html5 og CMIS (en OASIS-standard, Content Management Interoperability Services). Verktøyet gjør IBM-baserte løsninger for innholdsforvaltning utvidet funksjonalitet rundt samhandling og mobilitet, med rollebaserte aksessrettigheter. Dokumenter man har tilgang til fra pc på jobb gjøres tilgjengelig fra mobil eller nettbrett når man er på farten.

Mobile enheter skal også kunne brukes til å legge informasjon inn i systemet. IBM bruker som eksempel en takstperson som dokumenterer en skade ved å ta bilder og fylle ut skjemaer med en iPad: Informasjonen er straks tilgjengelig og søkbar for kollegaer.

En viktig egenskap er medarbeideres mulighet til på egen hånd å opprette samhandlingsområder med felles tilgang til dokumenter, etter selvbetjeningsprinsippet.

IBM gjør et poeng av at det nye verktøyet kombinerer funksjonalitet som analyse og søk, slik at man får en løsning der «big data» gjøres tilgjengelig også gjennom semantiske søk, prosessering av naturlig språk og stemningsanalyse: Content Navigator er integrert mot InfoSphere BigInsights.