BEDRIFTSTEKNOLOGI

Legger eiendomsregisteret på nett

Statens kartverk viser tomtegrenser og bygninger i hele Norge.

Klikk på kartet på seeiendom.no og få opp mer informasjon om eiendommen du er interessert i.
Klikk på kartet på seeiendom.no og få opp mer informasjon om eiendommen du er interessert i.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. juni 2011 - 13:06

Statens kartverk lanserte i dag den webbaserte tjenesten «Se eiendom», som gir enkel tilgang til eiendomsinformasjon basert på det offisielle eiendomsregistret, matrikkelen.

Matrikkelen er ifølge kartmerket ett av tre basisregistre i Norge, og inneholder oversikt over blant annet eiendommer, eiendomsgrenser, adresser og bygninger.

Tjenesten skal kunne være spesielt nyttig for personer som ønsker å kontrollere opplysninger om egne og andres eiendommer, for eksempel ved salg og kjøp av bolig. Denne informasjonen har aldri tidligere vært fritt tilgjengelig på nettet.

Siden informasjonen hentes direkte fra eiendomsbasen, vil den alltid være helt oppdatert.

– Vi ønsker å gjøre denne informasjonen tilgjengelig for folk flest, slik at de kan ha nytte av den, sier avdelingsdirektør i Statens kartverk, Heming Herdlevær, i en pressemelding.

– Ved at folk får lettere tilgang til disse opplysningene, håper vi også på tilbakemeldinger på eiendommer, bygninger og adresser som ikke er riktig registrert, slik at kvaliteten på informasjonen kan bli enda bedre, forteller Herdlevær.

Kartverket skriver at det å bli registrert i matrikkelen ikke er frivillig, og matrikkelloven stiller strenge krav til hva som kan utleveres til allmennheten. Derfor vil man ikke få tilgang til opplysninger om eiere av eiendommer.

– Generelt blir ikke opplysninger om registrerte eiere vist i «Se eiendom», ettersom dette faller innunder virkeområdet til personopplysningsloven, forteller Herdlevær.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.