FORBRUKERTEKNOLOGI

Legger foreldrekontroll rett inn i SIM-kortet

Tele2 er først ute med et norskutviklet system for mobiler til barn.

4. aug. 2010 - 11:27

Siden 2006 har gründer og trebarnsmor Silje Vallestad arbeidet iherdig for å få realisert sin idé om et trygt mobilabonnement for barn. I 2007 opprettet hun selskapet Bipper. I februar i år høstet hun sin første store internasjonale anerkjennelse for innsatsen: Bipper vant innovasjonsprisen på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress i Barcelona.

I våres startet et pilotprosjekt der utvalgte barn og foreldre prøver ut Bipper i praksis.

I dag fortellere mobiloperatøren Tele2 at de vil lansere et eget Bipper-basert barneabonnement i Norge i begynnelsen i september. Seinere i høst vil Bipper-abonnement lanseres også i andre land.

Det spesielle ved Bipper er at foreldrekontrollen legges rett på SIM-kortet, enten direkte fra operatørens side eller gjennom et «BipperSIM» som er et tynt SIM-kort formet slik at det kan legges oppå det vanlige SIM-kortet. Bipper vil også kunne leveres i form av en applikasjon til avanserte mobiltelefoner. BipperSIM er utviklet i samarbeid med Motorola som har tynne SIM-kort som spesialitet.

Mobiltelefoner med Bipper styres av foreldrene gjennom en egen nettportal. Foreldrene avgjør hvem barna kan ringe eller tekster, og de kan kontrollere hvordan mobilen brukes. Foreldrene har også tilgang til informasjon om hvor mobiltelefonen befinner seg. Portalen gir videre anledning til å legge opp en trygghetsalarm, slik at inntil fem personer kontaktes ved bruk av en hurtigtast.

Administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2 beskriver Bipper som «markedets mest komplette mobile trygghetsløsning rettet mot de yngste mobilbrukerne», og slår fast at «noe lignende finnes ikke på markedet i dag».

Selskapet Bipper har hovedkontor i Bergen. I tillegg til Silje Vallestad, eies Bipper av blant annet Chess-medgründer Svein Johnsen, Holberg-fondene og Sparebanken Vest. Innovasjon Norge har bidratt med 7,5 millioner kroner, Holberg-fondene med 7,6 millioner. En emisjon i våres verdsatte selskapet til rundt 75 millioner kroner.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.