BEDRIFTSTEKNOLOGI

Legger hovedkontor for mobil til Oslo

Mens Telenor/Telia ikke klarte å bli enige om hvor hovedkontoret for mobilvirksomheten skulle plasseres, har det norsk-svensk teleselskap, Tele 1 Europe, gjort kort prosess og valgt Nydalen i Oslo. Og hold deg fast, beslutningen ble tatt av den svenske konsernledelsen.

Frode Eriksen
1. mars 2000 - 10:09

I Tele1 Europe er det endog konsernledelsen som uten styrets innblanding har bestemt at det er lurest å legge mobilsenteret til Oslo.

Viseadministrerende direktør i Tele 1 Europe i Norge, Marianne T. Haupberg vil overfor digi.no ikke si noe om hva hun tror Telenor/Telia ikke fant ut av. - Ledelsen vår valgte å legge hovedkontoret til Oslo på grunn av den norske kompetansen. I det norske selskapet har vi allerede mobilkompetanse, og vi tror det er et godt arbeidsmarked for dette i Norge. Dessuten har vi et modent mobilmarked.

Haupberg sier beslutningen om å legge hovedkontoret for mobiltelefoni til Norge var svensk, og mener dette er en fjær i hatten for det norske selskapet.

- I selskapet har vi delt på ansvarsområdene. Mens finnene har ansvaret for data og internett-trafikk, er det altså blitt mobiltelefoni i Norge.

For Tele 1 Europe er dette også et ledd i posisjoneringen som nordisk mobilaktør. Målet er å skaffe seg UMTS-mobillisenser i alle de nordiske landene.

I Norge ble situasjonen snudd på hodet før helgen da det ble klart at Telia sier at selskapet vil følge konsesjonsvilkårene for den tredje norske GSM-lisensen, noe som trolig betyr at selskapet beholder den.

Om man regner med at alle de tre GSM-netteierne også får UMTS-lisens, blir det med ett bare en tilbake som alle andre aktører må konkurrere om. Haupberg bekrefter at selskapet vil søke på en UMTS-lisens når de blir utlyst, og planen er også å søke tilsvarende lisenser i Sverige og Danmark.

- Vårt fokus er bedriftsmarkedet og vil også være det etter at vi eventuelt har mottatt og bygd ut en UMTS-lisens. Vi vil imidlertid tilby kapasitet til andre aktører.

Tele 1 Europes mobilvirksomhet skal ledes fra et nybygg som er under oppføring i Nydalen, og som forøvrig er nærmeste nabo til mobilselskapet NetCom. Det er også NetCom som skal levere GSM-kapasitet til Tele 1 Europes første mobiltjenester som skal være på lufta før sommeren.

Opp mot 100 personer vil jobbe i det nye mobilsenteret i Nydalen når det er fullt operativt, og nybygget skal være på åtte plan med 8700 kvadratmeter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.