Legger ned Expression-serien

Microsoft skal i stedet forene design med Visual Studio.

Legger ned Expression-serien
Microsoft har i stor grad pensjonert selskapets Expression-produkter, men skal tilby en versjon av Expression Blend som et tillegg til Visual Studio. Bilde:

Microsoft skal på et ukjent tidspunkt, men trolig rett før jul, lagt inn en kunngjøring på websidene for selskapets Expression-produkter hvor det går fram at selskapet legger ned denne produktfamilien. Expression-serien var opprinnelig tenkt som en konkurrent til Adobes grafikk- og designverktøy. Men verktøyene har nok i større grad blitt brukt i forbindelse med design av applikasjoner og websider.

I kunngjøringen skriver Microsoft at selskapet vil konsolidere design- og utvikler-tilbudene. I praksis betyr dette at Expression Blend vil integreres med Visual Studio, mens resten allerede har begynt å bli trukket fra markedet. En testversjon av denne for Visual Studio 2012 er allerede tilgjengelig. Den skal lanseres sammen med Visual Studio 2012 Update 2.

Salget av Expression Studio 4 Ultimate og Expression Studio 4 Web Professional har blitt stoppet, men Microsoft vil tilby support akkurat som før for disse produktene.

Expression Design 4 og Expression Web 4 tilbys nå for gratis nedlasting, men uten teknisk support.

Expression Encoder 4 Pro vil på sin side kunne kjøpes fram til utgangen av 2013, mens Expression Encoder 4 stadig tilbys gratis.

    Les også:

Les mer om: