KARRIERE

Legger ned flere kontorer

Trondheims-kontoret er bare en av avdelingene som blir lagt ned, bekrefter Google.

15. jan. 2009 - 08:36

I går rapporterte digi.no at Google legger ned sitt norske utviklingskontor i Trondheim. Til å begynne med ville ikke Google kommentere noe som helst, men nå er det bekreftet.

Selskapet opplyser på sin blogg at de gjør flere grep i forhold til sine utviklingsavdelinger rundt om i verden, og norske utviklingskontoret er bare en av tre som blir berørt i denne omgang.

I tillegg til Trondheim, legges også Lulea-kontoret i Sverige ned, samt en tilsvarende avdeling i Austin, Texas, i USA. I tillegg har Google gjort et tilsvarende grep i Phoenix, Arizona i september 2008.

Google forteller at selskapet har utviklere spredd rundt på 40 kontorer i litt mer enn 20 land, og de trekker frem det som en av suksessfaktorene for selskapet. Likevel legger de nå ned kontorer, og flytter litt rundt på de ansatte.

Måten de ordlegger seg på tyder også på at Google er interessert i å spare penger på ikke å beholde alle de ansatte:

- Vårt sterke ønske om å beholde så mange av disse 70 utviklerne som mulig, så anerkjener vi effekten en slik flytting kan ha på familielivet, og at vi kanskje ikke klarer å beholde 100 prosent av disse eksepsjonelle ansatte, skriver Google på The Official Google Blog.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.