FORBRUKERTEKNOLOGI

Legger ned Gule Sider på papir

Blir heldigital og lanserer ny iPad-applikasjon.

27. okt. 2011 - 10:08

Eniro melder at papirkatalogen Gule Sider er en saga blott. Fra nyttår avvikles den gulfargede mursteinen, som har vært utgitt helt siden 1984.

Dens hvite bror Telefonkatalogen la inn årene i januar 2010, mens den aller siste Gule Sider-katalogen skal gis ut første kvartal 2012, før det endelig er slutt.

Ifølge Eniro Norge er de trolig det første gulesider-selskapet i verden som tar et slikt grep. Nå blir de heldigitale, med unntak for Ditt Distrikt, som fortsatt skal distribueres som en lokal papirkatalog.

Selskapet lener seg på undersøkelser fra TNS Gallup som viser at rundt ni prosent har tilgang til nettbrett, og ytterligere 12 prosent planlegger å skaffe seg ei fjøl i løpet av året. Følgelig venter de at mer enn hver femte nordmann snart har nettbrett.

- Mobil og nettbrett vil ta over mye av nettbruken. Det er dette vi nå posisjonerer oss for. Vi arbeider utifra prinsinnet «mobil først», sier Eniro-direktør Morten Algøy i en pressemelding.

Som ledd i den nye strategien skal de lansere Gule Sider for iPad samtidig som papirversjonen forsvinner, rett før jul.

- Når vi fra nyttår avvikler Gule Sider-katalogen på papir samtidig som vi lanserer Gule Sider for iPad er det både en avslutning på en del av norsk mediehistorie, men også et uttrykk for en samfunnsutvikling, sier Algøy.

iPad er imidlertid ikke den eneste digitale plattformen de satser på. Eniro Norge har tre ulike utviklerteam som nå jobber med utgaver for henholdsvis iPad, iPhone og Android.

- Vi ønsker å være til stede på de plattformene der brukerene er. Det inkluderer også andre nettbrett. Vi gjør en vurdering utifra volumene. Innen året vil en halv million nordmenn ha iPad, så vi begynner der. I tillegg regner vi med å ha en nettbrettutgave til Android klar til slutten av februar 2012, sier mobildirektør Tommi Larsen til digi.no.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.