KARRIERE

Legger ned IT-høyskole i Bergen og Stavanger

Færre studenter gjør at NITH ber sine studenter i Bergen og Stavanger å flytte til Oslo.

Antall IT-studenter har falt dramatisk i mange år - til fortvilelse fra IT-bransjen og skolene selv. Nå utløser fallet dype kutt hos NITH (Norges Informasjonsteknologiske Høgskole)

NITH vil fra høsten 2007 samlokalisere sine studietilbud i Oslo, skriver skolen i en pressemelding.

"Bakgrunnen er den sterke nedgangen i antall søkere til IT-studier i Norge, som også har rammet NITH. Med denne samlokaliseringen styrkes studietilbudet ved NITH i Oslo.

Fra en topp i år 2000 med 2300 studenter, har NITH i dag 650 studenter. Dette gir ikke tilstrekkelig grunnlag for drift ved studiestedene i Bergen og Stavanger. Fra høsten 2007 vil derfor høgskolen konsentrere sin virksomhet til Oslo. NITH i Oslo forsterker og videreutvikler tilbudene på Bachelor- og Masternivå innen IT. Til sammen vil ca 150 studenter og 20 ansatte berøres av denne samlokaliseringen", skriver skolen.

- Vi beklager de ulemper samlokaliseringen får for våre studenter i Bergen og Stavanger. Vi legger stor vekt på å tilby disse studentene en pakke som gir dem flere muligheter, samtidig som vi ønsker samtlige velkommen til Oslo, sier rektor Bjørn Hanssen ved NITH.

Studieåret 2006/07 skal gjennomføres på vanlig måte ved NITH Bergen og Stavanger. Fra høsten 2007 vil alle studenter i Bergen og Stavanger som ønsker det, få studieplass i Oslo. Dessuten vil disse få en betydelig reduksjon i studieavgiften. For studenter som ikke ønsker å flytte til Oslo, vil NITH legge til rette for en overgang til andre høgskoler/universiteter i Bergen og Stavanger. Dette innebærer at studentene vil kunne fullføre sin Bachelor IT på normert tid. For å lette de valgene som den enkelte må gjøre, vil alle berørte studenter få tilbud om individuell rådgivning fra NITH.

Fagkompetanse og fagansvar har i den nåværende organisasjonen vært fordelt på studiestedene. Samlokaliseringen innebærer derfor at det også vil skje endringer i fagstaben ved NITH Oslo.

- Det er med tungt hjerte vi innser at vi må foreta reduksjoner i staben. Derfor vil vi tilrettelegge overgangen til nytt arbeid i størst mulig grad for hver enkelt av våre berørte medarbeidere, sier Hanssen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.