BEDRIFTSTEKNOLOGI

Legger ned Ubuntu One

Canonical har ikke råd til å fortsette.

Konkurransen i det nettskybaserte lagringsmarkedet har gjort det vanskelig for Canonical å konkurrere. Derfor legges deler av Ubuntu One-tjenesten ned.
Konkurransen i det nettskybaserte lagringsmarkedet har gjort det vanskelig for Canonical å konkurrere. Derfor legges deler av Ubuntu One-tjenesten ned. Bilde: Ubuntu.com og PantherMedia / Piotr Marcinski
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. apr. 2014 - 11:27

Canonical kunngjorde i går at den nettskybaserte musikk- og fillagringstjenesten Ubuntu One skal legges ned. Begrunnelsen er et behov for å fokusere på kjernevirksomheten og at fillagring i skyen er et område hvor det er hard konkurranse.

– Krigen om gratis lagring er ikke et levedyktig sted for oss å være, spesielt når andre tjenesten når ofte tilbyr 25 til 50 gigabyte med gratis lagring, skriver Jane Silber i Canonical i et blogginnlegg.

Hun forklarer at en videre satsing på tjenesten ville kreve større investeringer enn det selskapet er villige til å gjøre.

Allerede i går stengte Canonical muligheten til å kjøpe musikk og lagringsplass i Ubuntu One. Tjenesten vil være tilgjengelig på vanlig måte fram til 1. juni. Eksisterende brukere kan laste ned sitt innhold fram til den 31. juli. Kunder som har betalt for en lengre periode enn dette, vil få refundert det resterende be

Det skal tilbys ordninger som gjør det enkelt å flytte innholdet til andre, personlige nettskytjenester. Programvaren som Ubuntu One er basert på, vil bli gitt ut som åpen kildekode.

Nedleggelsen vil ikke påvirke verken innloggings- eller betalingstjenestene med samme navn. Heller ikke databasetjenesten U1DB skal være berørt.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.