Legger ny sjøkabel mellom USA og Japan

Google med på milliard-investeringen.

Legger ny sjøkabel mellom USA og Japan
«FASTER» blir en sjøkabel med den hittil beste fiberkapasiteten over Stillehavet. - Dette vil komme alle brukere av det globale internettet til gode, sier styreformann Woohyong Choi for prosjektet i en kunngjøring. Bilde: Cultura Creative (RF) / Alamy/All Over Press

Et konsortium bestående av Google og fem asiatiske teleoperatører er blitt enige om å legge en ny undersjøisk fiberkabel mellom USA og Japan, melder Reuters.

Sammen skal de investere 300 millioner dollar, om lag 1,85 milliarder kroner, for en lynrask forbindelse som i første omgang er på 60 terabit per sekund.

Kabelen vil krysse stillehavet og knytter de amerikanske vestkystbyene Los Angeles, Portland, San Francisco, Oregon og Seattle mot de japanske byene Chikura og Shima.

Prosjektet som er døpt «Faster» skal skape den raskeste internettforbindelsen som er lagt over Stillehavet til nå, opplyser Nec Corporation i en pressemelding. Det japanske teknologiselskapet har vunnet kontrakten med å etablere forbindelsen.

Ifølge meldingen er arbeidet allerede i gang, og sjøkabelen skal være klar til bruk innen andre kvartal 2016, altså om to år.

Googles senior vice president for teknisk infrastruktur, Urs Hölzle, forklarer i en melding at de er med på denne investeringen fordi «produktene de tilbyr bare kan være raske og pålitelige dersom det finnes god nok infrastruktur».

Foruten Google er den kinesiske mobilgiganten China Mobile dypt inne i prosjektet, som også inkluderer Japans nest største teleoperatør KDDI, SingTel fra Singapore og malaysiske Global Transit.

Søkegiganten Google er ikke fremmed for å investere i egen fiberinfrastruktur. Fra før har selskapet etablert et eget superraskt nettverk til glede for innbyggere i Kansas City. Dette er et prøveprosjekt, men de har også tidligere uttrykt et ønske om å utvide dekningen til flere amerikanske byer.

    Les også: