Legger siste «finish» på PCI Express 2.0

De som har kommentarer til den forestående doblingen av farten på PCI Express, må forte seg.

PCI Special Interest Group (PCI-SIG) har lagt ut versjon 0.9 av spesifikasjonen til PCI Express 2.0 på sitt nettsted. Interessenter må levere sine kommentarer innen 27. november. Da starter sluttspurten i en prosess som blant annet skal doble overføringshastigheten i forhold til PCI Express 1.0.

PCI Express 1.0 kom i 2003 som en forbedring av PC- og serverbussen PCI. Mens PCI overfører data i parallell, er PCI Express seriell. Versjon 1.0 tillot 2,5 Gb/s per linje. I versjon 2.0 skal dette dobles til 5 Gb/s.

Andre forbedringer er også aktuelle. I slutten av september ble det kjent at versjon 2.0 vil inneholde «Input-Output Virtualization», en egenskap som lar virtuelle maskiner dele PCI-enheter, for eksempel nettverkskort. Dette vil gjøre det langt enklere å bygge og drifte store klynger av bladservere.

    Les også:

Endre nye egenskaper er for eksempel støtte til superkraftige grafikkort med effektbehov på opptil 300 watt, samt en kabelimplementering – PCI Express Cable – som skal gjøre det mulig å kople PCI-enheter sammen med kobberkabler, i stedet for at alle må ned i spor på maskinens hovedkort. Da vil man kunne lage egne bokser med mange nettverkskort og kople disse til en server via en kabel. Kabelimplementeringen skal støtte overføringshastigheter i opptil 2,5 Gb/s over 10 meter.

Til toppen