Legger siste «finish» på PCI Express 2.0

Legger siste «finish» på PCI Express 2.0

De som har kommentarer til den forestående doblingen av farten på PCI Express, må forte seg.

PCI Special Interest Group (PCI-SIG) har lagt ut versjon 0.9 av spesifikasjonen til PCI Express 2.0 på sitt nettsted. Interessenter må levere sine kommentarer innen 27. november. Da starter sluttspurten i en prosess som blant annet skal doble overføringshastigheten i forhold til PCI Express 1.0.

PCI Express 1.0 kom i 2003 som en forbedring av PC- og serverbussen PCI. Mens PCI overfører data i parallell, er PCI Express seriell. Versjon 1.0 tillot 2,5 Gb/s per linje. I versjon 2.0 skal dette dobles til 5 Gb/s.

Andre forbedringer er også aktuelle. I slutten av september ble det kjent at versjon 2.0 vil inneholde «Input-Output Virtualization», en egenskap som lar virtuelle maskiner dele PCI-enheter, for eksempel nettverkskort. Dette vil gjøre det langt enklere å bygge og drifte store klynger av bladservere.

    Les også:

Endre nye egenskaper er for eksempel støtte til superkraftige grafikkort med effektbehov på opptil 300 watt, samt en kabelimplementering – PCI Express Cable – som skal gjøre det mulig å kople PCI-enheter sammen med kobberkabler, i stedet for at alle må ned i spor på maskinens hovedkort. Da vil man kunne lage egne bokser med mange nettverkskort og kople disse til en server via en kabel. Kabelimplementeringen skal støtte overføringshastigheter i opptil 2,5 Gb/s over 10 meter.

Til toppen