BEDRIFTSTEKNOLOGI

Legger sjøkabel til 300 mill.

Kraftbransjens teletransportselskap EniTel og teleoperatøren Telia skal etablere et felles selskap for produksjon og salg av teletransporttjenester i Nordsjøområdet. NorSea Com vil legge en fiberoptisk kabel mellom Norge og England via installasjoner til oljevirksomheten i Nordsjøen.

Øystein Kvistad
23. des. 1997 - 17:02

Etableringen har en kostnadsramme på omlag 300 millioner kroner, og vil bety økt kommunikasjonskapasitet mellom Norge og England samt for virksomheten i Nordsjøen.

I tillegg til at avtalen gjelder opprettelse av NorSea Com, forplikter den teleselskapene EniTel, Telia og Statnett, samt oljeselskapene Amoco, BP og Phillips til å forhandle frem endelige avtaler for anleggelse av kabelen. Disse avtalene vil ventelig bli inngått i første kvartal 1998.

- Målsettingen med opprettelsen av NorSea Com er å etablere en direkteforbindelse til England med stor kapasitet. På denne måten vil det skapes grunnlag for bedre og billigere kommunikasjon mellom Norden på den ene siden og England med kopling til USA på den andre siden. Selve knutepunktet i Nordsjøen blir lagt til Ekofisk, opplyser Telia Norge AS i en pressemelding.

I løpet av høsten 1998 forventer partnerne at kabelen, som vil bety nye løsninger for både Internett og telefoni mot England og USA, skal være lagt og NorSea Com skal være operativ.

Statnetts interesse i prosjektet er å sikre teletransport som skal brukes til styring av fremtidige likestrømskabler i Nordsjøen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.