TELE-KOMMUNIKASJON

Legger til rette for mobil Wikipedia

Wikimedia har inngått et «strategisk partnerskap» med mobiloperatøren Orange.

Stiftelsen Wikimedia Foundation, den ideelle organisasjonen som driver blant annet Wikipedia, ordbøkene Wiktionary, nyhetstjenesten Wikinews og mediesamlingen Wikimedia Commons, melder at de har inngått et «strategisk partnerskap» med den franske mobiloperatøren Orange.

Hensikten med partnerskapet er å tilby Orange-abonnentene spesiell tilgang til innhold fra Wikimedia, i første rekke leksikonet Wikipedia, men etter hvert også video og nyheter. Tjenesten skal bære begge partenes varemerker.

Orange sier de er Europas største formidler av mobile webtjenester, med 55 millioner unike brukere per måned.

I første omgang skal Wikimedia-innholdet gjøres tilgjengelige for brukere i Frankrike, Storbritannia, Spania og Polen. Siden skal også Orange-abonnenter i andre land gis tilgang.

Wikimedia-sjef Sue Gardner sier i en uttalelse at deres oppgave er å spre kunnskap til så mange mennesker som mulig, på så mange måter som mulig. Hun sier hun betrakter Orange som en ideell partner fordi de er en ledende mobiloperatør med fokus på innovative tjenester.

Gardner legger til at stiftelsen er åpen for andre partnere som kan hjelpe dem til å nå ut til flere, samtidig som de respekterer grunnlaget for Wikimedias arbeid.

Orange har lagt ut en video der representanter for Orange og Wikimedia forteller om sine store forventninger til samarbeidet.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.