Leie-IT gjør susen

Hvorfor eie når du kan leie? Intility tilbyr installasjon og support på maskin- og programvare, inkludert lokalnett og Internett-aksess, mot et fast månedsbeløp.

Hvorfor eie når du kan leie? Intility tilbyr installasjon og support på maskin- og programvare, inkludert lokalnett og Internett-aksess, mot et fast månedsbeløp.

Trygve Skibeli, tidligere kjent fra Tivoli Systems Norway, etablerte Intility AS i april i år, og kunngjorde det for markedet i september.

Forretningsideen var enkel: etablere en outsourcingsordning for miljøer med opptil 200 brukere.

Intitilty har partnerskap med blant andre IBM, Microsoft, Compaq, Cisco, KPNQwest og Tivoli. De tilbyr kunden å installere bærbare og stasjonære PC-er, servere, og skrivere. Datamaskinene utstyres med nødvendig programvare. De koples sammen gjennom et trådløst lokalnett, og får felles høyhastighets Internett-aksess, samt domenenavn og egne websider. Intility drifter systemet fra sin sentral i Oslo - her kommer driftsverktøyet Tivoli godt med - og tilbyr support. Sikkerhet er også en del av løsning: sikkerhetskopiering av data, viruskontroll og automatisk oppdatering av programvare. For alt dette betaler kunden et fast beløp i måneden.

Fordelen for kunden er at man slipper å ha en egen IT-avdeling, og slipper å forholde seg til skjulte eierkostnader. Samlet sett skal dette utgjøre en stor besparelse for Intilitys kunde. Har kunden IT-utstyr fra før, tilbyr Intility å kjøpe det og eventuelt innlemme det i den samlede løsningen.

Intility er i ferd med å utvide tilbudet ved å samle nye partnere innen utleie av programvare. En slik avtale er nylig inngått med økonomisystemleverandøren Rubicon.

Blant Intilitys første kundereferanser er den svært fornøyde sementhandleren Embra, som nylig ble overtatt av et stort internasjonalt sementkonsern og måtte flytte ut av sin tidligere tilhørighet i Selvaag Gruppen der de nøt godt av konsernets IT-løsninger. Flyttingen ble gjennomført 4. desember. Embra hadde valget mellom å bygge en egen IT-løsning for sine kontorer i Oslo, Stavanger, Malmö og Helsingfors, eller ty til en outsourcing-avtale. Embra valgte Intility som i tillegg til standardløsningen også har satt opp et virtuelt privat nettverk kontorene imellom.

Til toppen