BEDRIFTSTEKNOLOGI

Leier ut serverplass i grønt datasenter

I den nye hallen til Coromatic og Ventelo skal serveren stå trygt, og du får tilgang via fiber.

Datahallen til Coromatic og Ventelo på Risløkka tilbyr energieffektivitet og fysisk sikkerhet.
Datahallen til Coromatic og Ventelo på Risløkka tilbyr energieffektivitet og fysisk sikkerhet. Bilde: Coromatic
7. okt. 2011 - 09:12

Coromatic, en nordisk leverandør av komplette datasentre, har gått sammen med infrastrukturleverandøren Ventelo om et prosjekt på Risløkka i Oslo. De bygger en moderne datahall på tusen kvadratmeter, der de leier ut serverplass til bedrifter som ønsker at maskinene deres skal stå i sikre omgivelser. Ventelo sørger for at kundene får tilgang til serverne sine via fiber.

Datasentret skal stå ferdig 1. januar 2012. Grethe Myhrvold i Ventelo sier løsningen er fleksibel og skalerbar, og lover god fysisk sikkerhet.

Hun lover også energieffektiv drift, med en PUE («power usage effectiveness») ned mot 1,2.

PUE er forholdet mellom et datasenters samlede strømforbruk, og strømforbruket til selve IT-utstyret. Ifølge SearchDataCenter.com har det gjennomsnittlige datasentret en PUE på 2,5. En PUE på 1,6 betraktes som svært bra. Fasilitetene som Coromatic og Ventelo bygger på Risløkka får altså en PUE ned mot det uoppnåelige idealet på 1,0.

Morten Christiansen i Coromatic Norge forsikrer at de energieffektive løsningene ikke går på bekostning av sikkerheten på anlegget.

– Datasentret er spesielt designet for å passe inn i Ventelos fibernett. Vi bygger dette datasenteret slik at næringslivet kan leie plass til eget utstyr. Kundene skal primært stå for driften selv, men det kan også være aktuelt å kjøpe tilleggstjenester av oss, sier Myhrvold.

Bygget er fysisk sikret med spesialvegger, brannsikre soner og avanserte alarmsystemer, adgangskontroll og videoovervåking. Alt legges i ringstruktur, slik at anlegget kan ha feil på en kjølemaskin, UPS eller generator at oppetiden påvirkes.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.