Lek Luke Skywalker på nettet!

LucasArts har inngått partnerskap med blant annet Sony for å utvikle et enormt Star Wars-rollespill på Internett.

LucasArts har inngått partnerskap med blant annet Sony for å utvikle et enormt Star Wars-rollespill på Internett.

Spillet skal gjøre det mulig for tusenvis av deltagere å spille mot hverandre over nettet, og alt skal skje i Star Wars-universet, melder Reuters.

LucasArts Entertainment har gått sammen med Sony og Verant Interactive for å skape et multiplayer rollespill hvor spillerne skaper sine egne karakterer og egne mål. Spillet skal ifølge Cnet legges ut på Sonys spillorienterte nettside The Station, og det antas at herligheten vil være tilgjengelig fra neste år.

- Spilluniverset lar deltagerne skape sine egne figurer og leve ut sine roller, uansett om det er som dusørjeger eller kurtisane, sier LucasArts' talsmann Tom Sarris til CNet.

Utviklingsselskapet Verant står også bak spillet Everquest, som er et av de største nett-spillene i sin kategori. Spillet trekker mellom 125.000 og 150.000 betalende deltagere til Sonys spilleside hver måned, og Star Wars' varemerke har potensiale til å trekke et enda større publikum, sier sjefen for Sony Online Entertainment Lisa Simpson til Wall Street Journal.

LucasArts skal også distribuere og selge spillet gjennom butikker, samtidig som man må betale for å spille med andre over nettet. Det er ikke fastsatt pris hverken på hjemmespillet eller på nettverksspillet.

Til toppen