JUSS OG SAMFUNN

Lek og lær på Popit

Søskenparet Lise og Thor Erik Olsen har tatt initiativet til nettstedet Popit for barn og ungdom. De har fått midler fra tidligere Vålerenga-formann Jon H. Nordbrekken og investor Sten Ihlebakke.

Herman Berg
4. jan. 2000 - 13:08

Denne uken lanseres det norske nettstedet Popit. Initiativet skyldes søskenparet Lise og Thor Erik Olsen som har forlatt stabile jobber for å satse på en barne- og ungdomstjeneste på Internett.

Lise Olsen var selger i Nettavisen mens broren arbeidet for Kværner i Egersund, blant annet med Internett. 1. november i fjor sluttet de for å gripe fatt i prosjektet med nettjeneste for barn og ungdom.

De to deler én tredel av selskapet Pop Media. De to andre tredelene eies av henholdsvis EI Invest-Sten Ihlebakke(tidligere aksjemekler) og Volset Invest-Jon H. Nordbrekken, bedre kjent som avgått formann i VIF Fotball.

Lise Olsen hevder at det kun tok et par dager ute i investormarkedet for å få midlene på plass.

Fem personer er knyttet til nettjenesten som har hovedkvarter i Oslo. Søskenparet er de eneste på heltid. Søster Olsen holder til i Oslo, mens bror fortsetter å arbeide i Egersund.

Lise Olsen opplyser at sidene er utviklet i samarbeid med unge nettbrukere. Grunnideen er læring og utvikling knyttet opp mot underholdning. Det er meningen at foreldre skal engasjeres sammen med barna på denne tjenesten.

Flere partnere bidrar til innholdet på nettstedet. Blant andre skal Statens vegvesen fóre ungene med trafikkregler og annen nyttig kunnskap. Ellers er det "popTop 10", "popPrat", spill, "spør popfessoren" og en uunnværlig "forbudt sone".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.