Leken over for eToys

Den store og kjente nettbutikken eToys sklir nå mot stupet. Kommer det et resultatvarsel fra Amazon.com også, spør analytikere.

Den store og kjente nettbutikken eToys sklir nå mot stupet. Kommer det et resultatvarsel fra Amazon.com også, spør analytikere.

En etter en melder Internett-butikkene om problemer, nedskjæringer og forhandlinger for å redde livet. Nå er turen kommet eToys.com, til et av flaggskipene og veteranene. Salget faller tungt og nå må selskapet si opp folk.

I fredagens resultatvarsel sier selskapet at salget bare blir halvparten av hva de trodde i dette kvartalet. Med et salg på 120-130 millioner dollar, vil eToys tape rundt 80 millioner dollar. Muligheten for at selskapet skal overleve som en selvstendig enhet har sunket signifikant, innrømmer eToys-sjef Toby Lenk til Wall Street Journal.

Selskapet har nå hyret Goldman Sachs for å lete etter det de kaller "strategiske løsninger", en omskrivning av ord som salg, oppsplitting og styrt nedleggelse. Uten en løsning slipper selskapet opp for penger i mars, innrømmer Lenk.

Amerikanske analytikere er i sjokk etter resultatvarselet på fredag og stiller nå spørsmålstegn med om Amazon.com, kongen i bransjen, også snart må melde om problemer. Resultatvarsler fra de to transportselskapene FedEx og UPS i forrige uke bidrar til disse spekulasjonene.

Lenk la skylden for det lave salget blant annet på presidentvalget som han mener har distrahert hele USA. Analytikere mener at logistikk-problemer i fjor er en viktig årsak.

Til toppen