Lekkasje av IE 7.0-detaljer

Selv om Microsoft offisielt holder kortene tett, har det dukket opp en rekke detaljer om neste utgave av Internet Explorer.

Selv om Microsoft offisielt holder kortene tett, har det dukket opp en rekke detaljer om neste utgave av Internet Explorer.

Microsoft skal til sommeren komme med en første betautgave av Internet Explorer 7.0. Dette ble kjent da Microsoft i midten av februar annonserte av den nye utgaven av nettleseren ikke skal være direkte knytte til Longhorn-versjonen av Windows, men også kunne brukes sammen med Windows XP.

Stort mer enn dette fortalte ikke Microsoft til pressen.

Men overfor viktige partnere ser det ut til at selskapet er mer meddelsom. Personer knyttet til én eller flere av disse partnerne har videreformidlet sentrale detaljer til Microsoft Watch. Disse personene har dog bedt om ikke å bli navngitt.

Kildene hevder at IE 7.0 har kodenavnet "Rincon". Den skal i likhet med Opera, Firefox og en del tillegg til dagens IE ha støtte for visning av websider i faner, slik at brukerne slipper å åpne flere vinduer nå flere websider er åpne samtidig.

Kildene hevder også at IE 7.0 vil ha innebygd støtte for internasjonale domenenavn (IDN), inkludert norske "blåbærsyltetøy.no", skikkelig støtte for transparente PNG-filer (Portable Network Graphics) og funksjonalitet som skal gjøre det enklere å skrive ut direkte fra nettleseren. Trolig vil den også inkludere en innebygd nyhetsklient. Ifølge Microsoft Watch har MSN allerede satt i gang testing av webbasert RSS-feedleser. Denne er tilgjengelig her.

    Les også:

En nyttig endring som IE 7.0 angivelig skal bringe med seg, er at brukeren i utgangspunktet gis begrensede rettigheter (reduced privilege mode). Dette kan være med på å hindre nedlasting og installasjon av spionvare. Nettleseren skal også skru av muligheten for skripting på tvers av domener, i tillegg skal brukergrensesnittet for SSL (Secure Sockets Layer) være forbedret

Det antydes en integrasjon mellom IE 7.0 og Microsofts kommende Windows AntiSpyware-produkt, som betatestes nå.

Derimot skal Microsoft være ganske svevende når det gjelder utvidet støtte for CSS2 (Cascading Style Sheets). Kildene sier at Microsoft trolig vil legge til noe mer støtte i IE 7.0, men at det fortsatt vil være deler som ikke er inkludert.

Til toppen