Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lekkasje avslører mer om Windows Phone 8

Nye utviklerverktøy kunne lastes ned via Microsoft-nettsted.

Telefonsjef hos Microsoft, Joe Belfiore, viste nylig fram Windows Phone 8.
Telefonsjef hos Microsoft, Joe Belfiore, viste nylig fram Windows Phone 8. Bilde: Microsoft

En versjon av Windows 8 SDK (Software Developer Kit) skal ha blitt lekket via det kinesiske nettstedet WPXAP. Der er det oppgitt to alternative lenker, hvorav den ene er til en Microsoft-server. Men passordet som er oppgitt, fungerer ikke lenger.

SDK-et skal kunne fortelle mer om det kommende smartmobil-operativsystemet enn det som til nå har blitt offentliggjort av Microsoft. Dette demonstreres blant annet av en emulator som følger med, og som er avbildet her.

Ifølge WPCentral virker det nå klart at applikasjonsutviklere kan integrere applikasjoner med Voice Command-funksjonen i operativsystemet, noe som betyr at brukerne ikke bare kan starte applikasjonene ved hjelp av tale, men også kan be applikasjonen om å utføre spesifikke oppgaver, som for eksempel å navigere til et gitt sted, i det applikasjonen lastes.

Applikasjonen vil også kunne ta i bruk tale-til-tekst-funksjonalitet som er innebygd i Windows Phone 8.

WPCentral skriver også at Windows Phone 8 vil støtte tredjepartstillegg til kamerafunksjonen, kalt Camera Lenses, som skal gjøre det mulig å tilby funksjonalitet som effekter, filtre og andre verktøy for manipulering av bildene.

Det tillates også at applikasjoner, for eksempel en fotoapplikasjon, automatisk laster opp filer i bakgrunnen.

Ifølge ZDNets Mary Jo Foley, som har kilder som forteller at SDK-et også offisielt skal være like rundt hjørnet, skal Windows Phone 8 også støtte P2P-fildeling, forbedret Bluetooth-funksjonalitet og nedlasting av kart for offline-bruk.

Diagrammet nedenfor skal være hentet fra SDK-et og viser en oversikt over programmeringsgrensesnitt (API-er) som benyttes av Windows Phone 8, både de som er spesielle for smartmobilsystemet og de som er felles med Windows 8.

Oversikt over API-ene som angivelig brukes av Windows Phone 8.
Oversikt over API-ene som angivelig brukes av Windows Phone 8. Bilde: wpcentral.com

Klikk her for å se diagrammet i full størrelse.

Foley forteller i en annen artikkel at Windows Phone 8 muligens blir produksjonsklar (RTM) i september og at de første enhetene basert på systemet vil komme i salg i november.

    Les også: