Lekkasjer avduker Sony-Ericssons planer

3. september skal Sony-Ericsson lansere fem nye mobiler. Her er hva ryktene sier.

3. september skal Sony-Ericsson lansere fem nye mobiler. Her er hva ryktene sier.

Om en uke skal Sony-Ericsson lansere rem nye mobiler. Håpet er å videreføre løftet selskapet har fått med toppselgeren T610. Denne telefonen gis æren for at Sony-Ericsson i andre kvartal krabbet tilbake på listen over de fem mestselgende mobilselskapene i verden.

Et søk på internett gir en rekke treff på hos internasjonale mobilpublikasjoner som har publisert både bilder og detaljer om de nye telefonene. Informasjonen kan stamme fra flere kilder, for eksempel et forhandlerbriefing.

Her er ryktene:

Informasjon om toppmodellen som skal hete P900 eller P810 har vært kjent en stund - det var Ericsson-sjefen Carl-Henric Svanberg som røpet nyhetene selv tidlig i august. Den nye P810 skal krympes til T610-størrelse og få en bedre skjerm. Men den største nyheten er et mye bedre kamera. I dag har P800 et 0,3 megapiksel-kamera som tar bilder i en oppløsning på 640 x 480 punkter.

P810 får et 1,3 megapixel kamera, noe som begynner å nærme seg hva de enkleste vanlige digitale kamera tilbyr. Et slikt kamerae gir en bildeoppløsning på 1280 x 1024 punkter.

Nyhet nummer to er T620, en etterfølger til T610 som får blits og en forbedret fargeskjerm, hevder ryktene.

Neste nyhet er Z600 (bildet), en oppbrettbar telefon med mobilkamera og to skjermer - en liten på utsiden og en fargeskjerm på innsiden.

I tillegg skal Sony-Ericsson vise frem sin 3G-telefonen Z1010 for første gang. Selskapet har tidligere offentliggjort informasjon, men den er ikke vist frem og demonstrert. Kanskje har Sony-Ericsson spart en godbit eller to.

På bunnen av produktregisteret fyller selskapet på med en billigere modell som trolig skal hete Z200 eller Z300, hevder ryktene.

Hvem som er den originale kilden til bildene er uklart - de samme bildene er publisert blant annet på flere tjekkiske nettsteder.

Til toppen