Lekket trolig ut HPs nye strategiplan

Etter en lekkasje fra selskapets strategisamling, har HP etterforsket styret sitt og gjør endringer.

Etter en lekkasje fra selskapets strategisamling, har HP etterforsket styret sitt og gjør endringer.

Lekkasjer fra HPs styre til nyhetsnettstedet CNet News fikk et styremedlem til å leie inn en privatdetektiv for å finne ut hvem som var kilden. Han fikk innhentet informasjon om hvem som hadde ringt til og fra HPs ledelse.

23. januar skrev CNet News at HP-sjefene ogtoppsjef Mark Hurd holdt et flere dagers langt møte for å utarbeide selskapets nye strategi.

Nå skriver CNet News at lekkasjen om dette møtet provoserte styremedlem Patricia Dunn så kraftig at hun autoriserte en etterforskning av hvem som hadde tipset CNet News om saken.

Dunn gikk til HPs sjef for selskapets komitee for selskapsstyring, Tom Perkins. Han ba henne droppe etterforskningen og heller spørre hvem som var kilden. Det gjorde ikke Dunn og etterforskningen fortsatte til de fant hvem som var kilden.

Det provoserte Perkins voldsomt og selv om etterforskningen viste at han ikke var kilden, trakk han seg i protest. Ifølge Wall Street Journal var det styremedlem George Keyworth som var kilden til lekkasjen og han blir derfor ikke renominert til styrevalget.

Perkins hadde selv sjekket med teleselskapet AT&T om informasjon om hans telefonsamtaler hadde blitt aksessert og fikk bekreftende svar på det. I januar og februar hadde noen sjekket hvem som hadde ringt til og fra hans private telefon.

Å sjekke andres telefonsamtaler har blitt enklere for privatpersoner i USA de siste årene, men det er fortsatt forbudt å misbruke denne typen informasjon eller hente den ut på ulovlig vis. Nå skal statlige og føderale etterforskere etterforske saken for å se om det har blitt utført ulovlige handlinger.

I Europa har EU spikret et direktiv som pålegger teleoperatører å lagre opplysninger om telefonsamtaler i seks måneder. Det er ikke snakk om lydopptak av samtalene, men lagring av dato, varighet og nummeret det ble ringt til og fra.

    Les også:

Mange har vært skeptiske til dette i frykt for at informasjonen skal bli misbrukt. Direktivet har ikke funnet veien inn i europeiske lands lovgivning ennå.

Til toppen