JUSS OG SAMFUNN

Leksikon på nett avgjøres fredag

Alle norske elever og studenter skal få et hypermoderne leksikon og lærebok på nettet. Clemet blir nødt til å velge mellom tre alternativer.

5. nov. 2001 - 14:52

På fredag tas beslutningen i konkurransen om hvem som skal lage statens hypermoderne multimedia-leksikon. Norsk mediabransje har delt seg i to hovedleirer som partner til to av tilbyderne.

Saken begynte med at Kunnskapsforlaget AS ba staten skyte inn penger for å opprettholde deres store leksikon. Senere ble det en anbudskonkurranse der J. W. Cappelens Forlag AS og Merkantildata-selskapet Ementor ASA kastet seg inn.

Forslaget til Kunnskapsforlaget har en årlig kostnad på 27 millioner kroner og Cappelens forslag ligger på 21 millioner kroner. Prislappen på Ementors anbud er ukjent.

Avgjørelsen blir offentliggjort som en del av den nye regjeringens budsjett på fredag. Dette forteller Ida Børresen, ekspedisjonssjef for administrasjonsavdelingen i Kirke, Undervisning og Forskningsdepartementet, til digi.no.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.