RESULTATERFINANS

Lempet ut Atea-aksjer

Gründer innkasserte over 200 millioner.

Den danske IT-gründeren Ib Kunøe har tjent gode penger på Atea.
Den danske IT-gründeren Ib Kunøe har tjent gode penger på Atea.
4. nov. 2013 - 10:38

Danske Ib Kunøe har tjent store penger på snuoperasjonen i Ementor, som nå heter Atea. Før helgen meldte selskapet han opererer gjennom, Systemintegration ApS, at de har solgt 3,5 millioner aksjer til kurs 63 kroner.

Dermed kan den danske IT-gründeren innkassere over 220 millioner blanke kroner.

Etter salget, som representerer ca. 3,43 prosent av aksjekapitalen i det nordiske IT-selskapet, kontrollerer Kunøe rett under 25 prosent av selskapet. Ettersom aksjene omsettes til 63,5 kroner på Oslo Børs er verdien på disse aksjene på hele 1,59 milliarder norske kroner.

Kunøe forklarer aksjesalget med at dette er en porteføljejustering, og avviser kategorisk til den danske avisen Computerworld at han vil gi opp kontrollen med selskapet.

– Jeg gjør det ut fra en ren portefølje-betraktning. Jeg har aldri før solgt så mye som en eneste Atea-aksje, og de aksjene jeg har kjøpt de siste par årene, har jeg kjøpt mens det sto dårlig til med aksjen.

Avisen skriver også at Kunøe får mer penger på kontoen fra Atea, om litt. Selskapet skal nemlig betale et ekstraordinært utbytte til aksjonærene. Til sammen 400 millioner kroner skal betales ut, og med en fjerdedel av aksjekapitalen vil 100 millioner finne veien til Kunøes bankkonti.

Nesten parallelt med utbytte-utbetalingen går Atea-ansatte en utfordrende tid i møte. Da selskapet la frem kvartalsresultater i slutten av oktober ble det kjent at det kommer kuttrunder som følge av et mer utfordrende marked.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.