Lenge til ny servicepakke for Windows XP

Service Pack 3 til Windows XP blir trolig et år forsinket i forhold til tidligere antydninger fra Microsoft.

Service Pack 3 til Windows XP blir trolig et år forsinket i forhold til tidligere antydninger fra Microsoft.

Microsoft har ifølge nyhetstjenesten Microsoft Watch utsatt Service Pack 3 (SP3) til Windows XP med bortimot et år. I april i fjor skal Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, ha sagt at selskapet vurderte en utgivelse av SP3 før Longhorn, nå Windows Vista, blir klar.

Service Pack 2 til Windows XP kom i august 2004.

Microsoft har publisert en foreløpig oversikt over kommende servicepakker på denne siden. Her står det at de neste servicepakkene til Windows XP vil komme i andre halvdel av 2007.

Til tross for Ballmers uttalelser, kommer ikke forsinkelsen helt overraskende. I september i fjor sa Laurent Delaporte ved Microsoft i Frankrike til News.com at Windows XP SP3 ville komme etter lanseringen av Windows Vista. Men også han oppga 2006 som året for lansering.

Riktignok er tidspunktene i oversikten Microsoft har publisert ikke nødvendigvis endelige, men det er lite trolig at selskapet har feilberegnet datoene med så mye som et helt år i positiv retning.

Hva servicepakken vil inneholde, bortsett fra allerede utgitte oppdateringer, er ikke kjent.

Microsofts planer om ny servicepakke til Windows Server 2003 er mer oppløftende. Det planlegges en ny servicepakke (SP2) til dette operativsystemet i løpet av andre halvdel av 2006.

Til toppen