RESULTATERFINANS

Lenovo åpner superanlegg

Industribyen Wuhan vil gjøre Lenovo til «Kinas Samsung».

Lenovo-ledere og lokale myndigheter feiret åpningen av et nytt kraftsentrum for fornyelse innen mobile klienter.
Lenovo-ledere og lokale myndigheter feiret åpningen av et nytt kraftsentrum for fornyelse innen mobile klienter. Bilde: Lenovo
20. des. 2013 - 12:31

Lenovo, verdens største pc-leverandør, har åpnet et kombinert forsknings-, produksjons og salgsanlegg i den sentrale industribyen Wuhan. Anlegget skal arbeide med det Lenovo kaller MIDH – Mobile Internet Digital Home – vesentlig nettbrett og smartmobiler.

Målt i volum er Lenovo allerede verdens tredje største leverandør av smartmobiler. Blant leverandører av både pc-er og nettbrett, er bare Apple større enn Lenovo.

Det nye anlegget i Wuhan har en samlet gulvareal på 200 000 kvadratmeter. Byggingen ble kunngjort i mai 2012. Produksjonen skal ha startet i oktober i år. Lenovo regner med å investere 5 milliarder yuan (5 milliarder kroner) i anlegget fram til 2017.

Målene Lenovo har satt seg er kolossale.

I 2014 skal anlegget bidra til 10 milliarder yuan til Lenovos omsetning. I 2017 skal bidraget ha økt til 50 milliarder yuan. På sikt skal over 10 000 arbeidsplasser knyttes til anlegget. Det forespeiles at «flere tusen» av disse skal være innen forskning og utvikling av nettbrett og smartmobiler, samt administrasjon.

Lenovo-sjef Yang Yuanqing er klar på at anlegget i Wuhan skl ha fokus på innovasjon.
Lenovo-sjef Yang Yuanqing er klar på at anlegget i Wuhan skl ha fokus på innovasjon.

I materiale publisert av lokale myndigheter heter det at anlegget også omfatter 45 000 kvadratmeter for «sovesaler».

I uttalelser fra Lenovo-sjef Yang Yuanqing heter det at det hypermoderne anlegget skal ha fokus på innovasjon.

Lenovo har i det siste vist evne og vilje til nyskapning, for eksempel det ergonomisk korrekte nettbrettet Yoga.

Sentrale og lokale myndigheter spiller en avgjørende rolle for Lenovos etablering i Wuhan.

Sentralt er Wuhan pekt ut som fornyingssentrum i Kinas sentrale regioner. Byen huser landets nest største utstillingsområde for teknologifornyelser, etter Zhongguancum i Beijing.

Wuhan ligger midt mellom Beijing i nord og aksen Guangzhou / Hongkong i sør. <i>Bilde: Iryna Volina / Alamy/All Over Press</i>
Wuhan ligger midt mellom Beijing i nord og aksen Guangzhou / Hongkong i sør. Bilde: Iryna Volina / Alamy/All Over Press

I tillegg til Lenovo har store selskaper som Foxconn, FiberHome Communication Technology og Sunshine Kaidi New Energy Group etablert seg i Wuhan. Byen har over 10 millioner innbyggere og ble første gang nevnt i historien 1500 år før Kristus.

Borgermester Tang Liangzhi uttalte 6. mai i år, da anlegget var ferdigbygget og skulle til å innredes med tanke på forskning og produksjon, at byen ville samarbeid med Lenovo for å utnytte «det mobile Internettets gylne muligheter», og at man ville sørge for kvalitetstjenester og gjør alt mulig for å bidra til å gjøre Lenovo til selskap i verdensklasse, en Kinas «Apple» eller «Samsung».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.