Lenovo-bærbare får gratis Telenor-3G

Åtte av Lenovos tolv nye Thinkpad leveres med 90 dagers fri bruk av Telenor 3G.

Lenovo ThinkPad SL-serien leveres med 90 dagers fri bruk av Telenors 3G-nett, og er rettet mot medarbeidere i små bedrdifter.
Lenovo ThinkPad SL-serien leveres med 90 dagers fri bruk av Telenors 3G-nett, og er rettet mot medarbeidere i små bedrdifter.

Åtte av Lenovos tolv nye Thinkpad leveres med 90 dagers fri bruk av Telenor 3G.

Lenovo Norge og Telenor samarbeidet i dag med Intel og Ericsson om norgeslanseringen av Lenovos nye kolleksjon av bærbare PC-er til bedriftsmarkedet. Lenovo presenterte tolv nye modeller, hvorav åtte leveres med Ericsson 3G-kort og SIM-kort fra Telenor.

Til disse modellene tilbyr Telenor 90 dagers fri bruk av 3G. Prøveperioden skal også gi gratis tilgang til Telenors WLAN-soner.

Ifølge Telenors nordiske strategidirektør Nils Katla, er denne subsidieringen av Lenovo-kunder ledd i en plan for å få bedre aksept for fordelene ved å gi medarbeidere anledning til å arbeide fra hvor det måtte være, og erfare på egen hånd hva det betyr at dekningen av Norge med «Turbo 3G» (HSDPA) innebærer av muligheter.

Telenor og Lenovo har, som kjent, samarbeidet om å tilby integrert 3G på bærbare ThinkPad i over ett år: Dagens lansering innebærer en utvidelse av dette samarbeidet.

    Les også:

– Når prøveperioden på 90 dager er forbi, får man tilbud om å velge ett av tre mulige abonnementer, ut fra det bruksmønsteret man er kommet inn i, sier Katla.

De tre alternativene er «Fri Bruk» til 399 kroner per måned, «Kveld & Helg» til 95 kroner per måned og «Litt Bruk» til 49 kroner per måned. Om man skulle velge det billigste per måned, vil man ikke kunne risikere å komme over 75 kroner på én dag, så lenge man holder seg i Norge. Telenor er i ferd med å utarbeide et bedre roaming-tilbud for dem som farer utenlands.

3G-kortet er levert av Ericsson (den tekniske betegnelsen er F3507g), og kan håndtere alt av trafikk over det mobile datanettet, opptil HSDPA-standarden med opptil 7,2 Mb/s nedlasting og 2,0 Mb/s opp. Kortet følger normen for PCI Express Mini. Ericsson sier de håper å få til et kort med mer beskjedne mål i 2009, og at integrerbare kort skal være utvidet med 4G mobil – LTE – i 2010. F3507g-kortet har for øvrig også en GPS-modul, uten at det er klart hva det skal brukes til å en bærbar PC til bedriftsbruk.

Ericssons kombinerte kort for HSPA, 3G og Edge har vunnet aksept hos flere av de store PC-leverandørene. De peker på at integrert 3G har store fordeler framfor å ty til eksterne kort eller USB-moduler: Bruken og konfigurasjonen blir enklere, og ytelsen blir bedre fordi man kan utnytte PC-ens innebygde antenner.

Telenor, Lenovo og Ericsson har samarbeidet om å utvikle programvare som gjør oppkoplingen til Telenors nett så enkel som mulig for sluttbrukeren. Argumentet overfor bedriftsmarkedet er at dette skal avverge henvendelser til supportavdelingen fra brukere på farten.

Jan Christian Hole i Ericsson Norge sier han er overbevist om at halvparten av alle bærbare PC-er vil leveres med innebygget 3G-kommunikasjon innen 2011.

Innebygget 3G kommer i tillegg til det som er Intels bidrag til de nye Lenovo PC-enes trådløse egenskaper, med WLAN og Wimax.

De tolv nye Lenovo-modellene består dels av oppdaterte eldre modeller med nye navn, dels av genuint nye maskiner. De tynne lettvekterne i X-serien er omdøpt fra X61 til X200, den tyngre T61 er blitt T400 og så videre. Den grunnleggende ideen i den nye nomenklaturen er at tallet skal angi skjermstørrelsen. X200 har 12 tommers skjerm, X310 har 13 tommer, T400 har 14 tommers, og så videre.

De viktigste tilskuddene til Thinkpad-familien er en ny serie kalt SL, og som er beregnet på små og mellomstore bedrifter. Alle SL-modellene – henholdsvis 300, 400 og 500 – leveres med Telenors 3G-tilbud. De har noen egenskaper som assosieres med forbrukersegmentet, som HDMI-utgang, og de har også fått det nærmeste Lenovo kommer begrepet styling, utenom spesielle bestillinger: Det ytre skallet er fortsatt svart, med blankt – i motsetning til matt – og ripefritt, og kan brukes til å speile seg i. Alle har Centrino 2-teknologi fra Intel, og kan i stor grad leveres med prosessor, minne og disk etter ønske. Prisen starter på under 6000 kroner, eks mva.

Lenovo ThinkPad SL-serien leveres med 90 dagers fri bruk av Telenors 3G-nett, og er rettet mot medarbeidere i små bedrdifter.
Lenovo ThinkPad SL-serien leveres med 90 dagers fri bruk av Telenors 3G-nett, og er rettet mot medarbeidere i små bedrdifter.

Den ultralette X-serien starter på 1,1 kilogram. En spesielt «grønn» modell kan leveres med flashdisk på opptil 128 GB (SSD) og med LED-skjerm. Lenovo opplyser at en ventet oppgradering av Windows Vista vil bidra til bedre ytelse på flashdisken.

Lenovo har også utvidet sitt utvalg med en bærbar arbeidsstasjon med 17 tommers skjerm, W700, for dem som ikke kan nøye seg med 15 tommers varianten W500. W700 veier 3,8 kilogram – nesten fire ganger så mye som X200S – og er bygget opp av ytelsesorienterte komponenter som Core 2 Quad Core Extreme-prosessor, Turbo Memory, Nvidia Quadro FX 3700M-grafikk og så videre. Prisen anslås til rundt 30 000 kroner.

    Les også:

Til toppen