Lenovo-bærbare straks klar med Telenor 3G

Lenovo kan straks levere bærbare PC-er med integrert 3G SIM-kort fra Telenor.

Lenovo-bærbare straks klar med Telenor 3G
Bilde:

Den kinesiske PC-produsenten Lenovo har innlemmet Telenor og andre internasjonale mobiloperatører i sin nye 3G-satsing. Saken ble avslørt av digi.no for to uker siden, og ble i dag offisielt bekreftet da Lenovo lanserte sine nye bærbare modeller med fjerde generasjons Centrino-teknologi fra Intel, hittil kjent under kodenavnet «Santa Rosa», nå formelt døpt henholdsvis Centrino Duo og Centrino Pro.

    Les også:

Samtidig har også Fujitsu Siemens og HP kunngjort sine Centrino Duo-modeller.

I Norge skal Lenovo forhandle Telenors mobile tjenester for bedriftsmarkedet. De to har tegnet en partneravtale som videre innebærer et samarbeid om produkt, tjenestetilbud, servicenivå og driftsrutiner.

Løsningen fra Lenovo med integrert SIM-kort fra Telenor kobler brukerne automatisk opp mot 3G-nettet i områder der det faste eller trådløse bredbåndsnettet ikke er tilgjengelig.

Hanne Klausen i Lenovo Norge sier at hun har valgt å tilby bærbare med integrert Telenor 3G allerede i dag, på Thinkpad-modellene T60 og X60 med tredje generasjon Centrino-teknologi fra Intel. Denne løsningen kan lanseres straks.

Til høsten vil Telenor ha sertifisert de nye Santa Rosa-Thinkpadene T61 og R61. Disse kan leveres i løpet av kort tid, men vil man ha integrert Telenor 3G, må man altså vente til over sommeren. En ultraportabel modell, ThinkPad X61, med den nyeste Centrino-teknologien, vil også få integrert 3G, men lanseres noe senere.

T61 er beregnet på bedriftsmarkedet og får den utvidede Santa Rosa-varianten Centrino Pro, det vil si med brikker og programvare som gir IT-avdelingen anledning til å fjernstyre og fjerndrifte dem på linje med stasjonære PC-er. R61 er derimot en Centrino Duo-maskin, med standardutgaven av fjerde generasjons Centrino-teknologi.

ThinkPad T61 kommer med Intels Centrino Pro, mens ThinkPad R61 kommer med Centrino Duo. De nye prosessorene ble lansert onsdag 9.mai, og har vært forhåndsannonsert under dekknavnet Santa Rosa.

– De innebygde SIM- og datakortene blir fortløpende sertifisert av Telenor for bruk i det norske mobilnettet. Vi ønsker å være en tilrettelegger for et mobilt arbeidsliv i Norge. Denne avtalen er et nytt og viktig skritt i den retning, sier Jon Lyng-Jørgensen, leder av Marketing and Products i Telenor Business Norway, i en pressemelding.