Lenovo bekrefter interesse for oppkjøp

En mulig kandidat er Fujitsu Siemens som Siemens er i ferd med å overlate helt til Fujitsu.

Lenovo bekrefter interesse for oppkjøp

En mulig kandidat er Fujitsu Siemens som Siemens er i ferd med å overlate helt til Fujitsu.

Denne uken ble vedvarende rykter om en mulig interesse fra Lenovo for Fujitsu Siemens bekreftet av finansdirektør Kazuhiko Kato i Fujitsu, i et intervju med Dow Jones Newswire.

Kato sa at Lenovo hadde tatt kontakt med Fujitsu for å signalisere interesse for å overta pc-delen av Fujitsu Siemens.

Fujitsu Siemens ble opprettet i 1999: Fujitsu og Siemens eier hver sin halvpart. Samarbeidsavtalen mellom den tyske og den japanske giganten skulle gjelde i ti år. Den inneholder en klausul om at den ene parten må overta hele Fujitsu Siemens dersom den andre ønsker å trekke seg. Siemens bekreftet i høst at de ønsker å trekke seg.

Fujitsu Siemens leverer både pc-er og servere. Det ligger implisitt i utsagnet til Kato at en eventuell avtale om å selge pc-delen til Lenovo innebærer at Fujitsu selv beholder serverdelen.

Katos utsagn utløste en kursøkning for Lenovo-aksjen på Hongkong-børsen på 27 prosent.

Det fikk Lenovo til å bekrefte at man «fra tid til annen ser på ulike investeringsmuligheter». I den offisielle uttalelsen nevnes ingen konkrete muligheter.

Tidligere denne uken meldte den brasilianske avisen O Estado om en pågående budkrig mellom Lenovo og Dell for den brasilianske maskin- og programvareleverandøren Positivo Informatica. Det ble ikke oppgitt verken navngitte kilder eller detaljer. Dell og Lenovo har begge avvist å kommentere påstanden. Begge har produksjonsanlegg i Brasil, og det skal være på det rene at Positivo Informatica er oppkjøpskandidat som følge av minskende markedsandel.

Lenovo opplevde et forholdsvis dårlig tredje kvartal i år og har satt i gang et omstruktureringsprosjekt for å kutte bemanningen og øvrige kostnader.

    Les også:

Til toppen