Lenovo er tilbake på rett kjøl

Lenovo-sjef Bill Amelio har fått rettet opp regnskapene, men Acer ligger på lur.

Lenovo er tilbake på rett kjøl

Det har hersket stor usikkerhet om veien fremvover for Lenovo, som kjøpte opp PC-divisjonen til IBM og ble verdens tredje største PC-produsent, bak HP og Dell.

Men tidligere i dag la selskapet frem sterke kvartalstall som endelig viser et solid overskudd. Estimatene fra analytikerene sprikte enormt, men Levono satt igjen med et overskudd på 66,8 millioner dollar.

Men tallene understreker likevel prispresset - 66,8 millioner dollar er ikke store overskuddet når du har solgt maskiner for neste fire milliarder dolllar. Tallene er likevel veldig gode nyheter for Lenovo som har kuttet hardt i staben og prisene for å komme seg ovenpå igjen. Salget har steget 14 prosent fra samme kvartal i fjor.

Amelio lover at nå skal problemene være historie, for han skal kutte flere jobber - nye 1400 stillinger skal vekk når gamle Legend og IBMs PC-divisjon endelig fullt ut slås sammen. Kuttene kommer i Kina der 90 prosent av de ansatte jobber.

Aksjemarkedet har klart fått tilbake troen på Lenovo - kursen har steget 72 prosent så langt i år.

Men det er en stor mørk sky på himmelen og den heter Acer, for Acer vokser i rakett-tempo og truer å ta fra Lenovo plassen som verdens tredje største PC-leverandør.

Les mer om: